L’Ajuntament de Granollers destina més de 500.000 euros en treballs de millora i manteniment a la majoria dels centres educatius públics durant l’estiu

La majoria de les intervencions responen a necessitats de millora de l’eficiència energètica i dels usos socials dels centres educatius

21 de Juliol 2021
+
A l'escola Salvador Llobet es canviaran els vidres de 19 finestres de les aules del primer pis, entre d'altres intervencions de millora de l'eficiència energètica i dels usos del centre

Com cada estiu, l’Ajuntament de Granollers farà obres de millora i manteniment dels centres educatius públics, aprofitant les vacances escolars. A Turó de can Gili es continuarà amb el canvi de finestres per millorar l’eficiència energètica de l’edifici. A Mestres Montaña i Granullarius es farà la renovació d’alguns lavabos. A l’escola Joan Solans s’hi faran tres intervencions: s’instal·larà parquet i es canviaran les portes a cicle infantil, així com es procedirà a substituir els bombins de totes les portes. A Ponent, s’instal·laran cortines ignífugues a totes les finestres d’educació infantil, i es col·locaran piques a l’aula de música i a les aules de 3r de primària A i B. També s’instal·larà una escala d’accés a la coberta i una línia de vida. A l’escola Pereanton es posarà una pica a l’aula taller de la primera planta. A Salvador Espriu es col·locarà una reixa a la terrassa de dalt de l’edifici per evitar situacions vandàliques. A Salvador Llobet es faran diverses intervencions com la insonorització del menjador i el canvi de vidres de 19 finestres de les aules del primer pis; la instal·lació de ventiladors al sostre de la biblioteca i a la sala de mestres; s’abaixaran els sostres de les aules d’educació especial, d’informàtica i de les emocions; i també es crearà un nou punt d’aigua calenta a la planta baixa.

Pel que fa a les escoles bressol municipals, a Giravoltes i El Teler s’arranjarà el terra d’algunes estances. I a l’escola bressol Tortuga s’instal·larà un nou sistema d'intèrfons amb càmera.

A l’Escola Municipal del Treball (EMT) s’instal·larà una cabina de pintura de vehicles i un compressor d’aire al taller d'automoció. També es faran arranjaments per reconduir les aigües pluvials del pati.

Al Centre Vallès, s’instal·larà un nou projector i dues càmeres al pàrquing de patinets. També es tirarà a terra un envà pel taller del gremi d’electricistes, es canviarà la porta d’entrada d’alumini i es faran arranjaments a la recepció amb la col·locació d’una mampara de metacrilat sobre el taulell.

A l’Escola Municipal de Música J.M. Ruera és previst que s’adquireixin nous instruments musicals.

Al Centre d’Educació Especial Montserrat Montero es faran diverses intervencions en diferents pavellons: substitució de fusteries exteriors, rehabilitació de la coberta inclinada, muntatge de joc infantil, substitució de la tanca dels patis i de la porta de la tanca exterior, millores a la sala de calderes, canvi de gas propà a gas natural i reforma de vestidors.

La majoria d’aquestes intervencions responen a necessitats de millora de l’eficiència energètica i dels usos socials dels centres educatius. El cost total de les actuacions és de 413.844,39 €, IVA inclòs.

 

Pla de xoc d’equipaments responsables 2030

El "Pla de xoc d’equipaments responsables" de la Diputació de Barcelona és un programa per promoure la recuperació econòmica i social que afavoreixi la reparació dels danys causats per la Covid-19, i que al mateix temps, permeti abordar els reptes ecològics, digitals i de cohesió social que existeixen avui en dia en l’àmbit educatiu.

A Granollers, aquest programa permetrà adequar la xarxa elèctrica i la connexió wifi de l’escola Salvador Llobet i de l’Escola de Música. També s’instal·larà connexió wifi a les escoles bressol municipals Tortuga i El Teler. L’escola Montserrat Montero podrà comptar amb una nova centraleta telefònica i nous ordinadors per a les aules. I l’escola Salvador Llobet podrà comptar amb arranjaments i nova vegetació a la zona d’esbarjo.

Aquestes intervencions tenen un cost de 95.525,80 €, IVA inclòs.