Formació en manipulació d’aliments

El Servei de Sanitat i Consum ofereix cursos de formació en manipulació d'aliments en matèria d'higiene alimentària, amb la finalitat de capacitar les persones treballadores de l'àmbit de l'alimentació, formant-les perquè duguin a terme les seves activitats seguint unes correctes pràctiques d’higiene i fomentant hàbits i actituds correctes durant la feina.

Segons s’estableix al capítol XII de l’annex II del Reglament de la CE 852/2004, les empreses del sector alimentari han de garantir la supervisió i la instrucció o formació dels manipuladors en qüestions d’higiene alimentària segons la seva activitat laboral. El titular haurà d’elaborar i aplicar un pla de formació i capacitació del personal en seguretat alimentària.

Els cursos de formació per a persones manipuladores d’aliments estan adreçats a persones que treballin, o vulguin treballar, en el sector alimentari (principalment en establiments minoristes d'alimentació o restauració col·lectiva) i s’expliquen els continguts següents:

  • Coneixements generals de les malalties de transmissió alimentàries.

  • Conductes i hàbits higiènics dels manipuladors d’aliments

  • Bones pràctiques de manipulació dels aliments

  • Condicions de les instal·lacions i els equips

  • Plans d’autocontrol basats en l’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics

  • Coneixements sobre la normativa vigent

El curs de manipuladors té una durada de 6 hores lectives que, normalment, es reparteixen en dues sessions de 3 hores. El preu del curs està establert per l'ordenança fiscal vigent. Al final de la formació es realitza un qüestionari d’avaluació i totes aquelles persones que el responguin satisfactòriament reben un certificat de formació.

Es recomana fer una preinscripció en el Servei de Salut Pública, a través del telèfon 93 842 66 68 o per correu electrònic a l’adreça salutpublicaiconsum@granollers.cat indicant a quina sessió es desitja assistir a fi de rebre la informació relativa al curs.

Pel 2024 s'han programat les sessions següents: 

GENER - Dimarts 30/01/2024 i 06/02/2024 de 9:30h a 12:30h - Lloc: CTUG (carrer Mare de Déu de Montserrat, 36).

MAIG Dimarts 21 i dijous 25 de maig de 15:00 a 18:00 h - Lloc: CTUG (carrer Mare de Déu de Montserrat,36) OBERT TERMINI D'INSCRIPCIONS 

OCTUBRE en horari de tarda.

 

Per inscriure's al curs cal:

Presentar instància/sol·licitud genèrica:

  • Presencialment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, i realitzar el pagament del preu públic corresponent.
  • Telemàticament a traves de la seu electrònica  presentar una instància . Posteriorment rebreu un correu electrònic amb la carta de pagament del preu públic corresponent.