Els coloms

Els coloms són les aus urbanes més abundants al municipi. El seu creixement descontrolat i la concentració en determinats espais fa que es converteixin en una molèstia, provocant amb els seus excrements insalubritat en espais públics, deteriorant el mobiliari urbà i embrutant edificis i carrers.

Així mateix, la sobrepoblació de coloms pot arribar a causar un problema de salut pública atès que algunes aus poden ser portadores de malalties potencialment transmissibles als humans.

Les actuacions del Servei de salut pública pel control de la població de coloms consisteixen en:

  • Recomanacions personalitzades sobre les mesures a prendre per evitar el niament o la presència de coloms en un edifici.

  • Recomanacions per evitar l’alimentació sistemàtica de coloms, que comporta la concentració en determinats moments del dia i en determinants punt d’un nombre important d’aus.

  • Requeriments als propietaris d’edificis perquè tanquin obertures per evitar els els coloms niïn a l’interior.

  • Captura d’exemplars a través de gàbies trampa en llocs on la presència de coloms constitueix un problema.

  • Retirada de nius i ous.

L'alimentació de coloms en espais públics o privats NO està permesa, pels efectes que té en la població aquestes aus i en l'entorn, i pot ser sancionada amb una multa.

Què s’ha de fer si...

En l'edifici on viviu hi nien els coloms:

Poseu-vos en contacte amb el Servei de Salut Pública i personal tècnic visitarà el lloc per determinar quines mesures concretes podeu prendre.

En l'entorn on viviu hi ha una població important de coloms:

Comuniqueu-ho al Servei de Salut Pública. Personal tècnic comprovarà si en l'entorn hi ha algun punt de niament, quines mesures es poden prendre i si és adient fer una captura d'exemplars.

Informació d’interès: https://www.diba.cat/documents/713456/970677/D%C3%ADptic+Coloms+en+l%27%C3%A0mbit+urb%C3%A0/35217839-9040-4b41-9d14-cd7f5256acc3