L’any 2006 l’Ajuntament de Granollers impulsa “Murs que parlen”, un projecte de dinamització del territori i millora del paisatge urbà a partir de la intervenció artística sobre una paret mitgera, que servirà de disparador per a diverses accions educatives i artístiques.
“Murs que parlen” forma part dels diferents projectes transversals municipals amb l’objectiu d’enfortir la xarxa comunitària del territori i facilitar accessos a la cultura en espais no formals.
En clau educativa, cultural i comunitària hi participen també escoles, centres oberts, entitats veïnals,... Ciutadans de totes les edats que viuen en el barri i formen part del projecte d’intervenció mitjançant activitats de participació, debat i creació, fetes a mida per a cada projecte.
Les parets mitgeres són un element característic del paisatge urbà, però sovint no són considerades elements de l’espai públic. Aquest element vertical, de gran impacte en la visual ciutadana, és susceptible de ser reapropiat i habitat pels ciutadans mitjançant accions artístiques que dialoguin amb la horitzontal de la ciutat, el territori i el teixit comunitari.
El projecte Murs que parlen consisteix en la promoció d’intervencions muralistes en parets mitgeres de la ciutat per artistes d’abast internacional. El projecte desenvolupa una intervenció artística en una paret mitgera de gran format per any, de tal manera que es pugui dissenyar un projecte educatiu i comunitari a partir de la oportunitat que significa la modificació d’una paret que forma part del paisatge quotidià.
Intervencions en l'espai públic:
- Juny 2014: Carrer Roger de Flor, Príap i Demèter, Aryz.
- Març 2015: Jardins de Can Guitart, Pau Farell.
- Abril 2016: Escola Ferrer i Guàrdia, Imagina una paret, Sixe Paredes.
- Novembre 2018: Carrer de la Muralla, A refugi!, Cinta Vidal.
- Juny 2019: cruïlla dels carrers Ramon Llull i Joan Prim, Nuria Mora.
- Novembre de 2023: Roca Umbert Fàbrica de les Arts, TINT, Berni Puig