Jornada formativa sobre Cases de la Festa: interpretar, emmagatzemar, compartir, difondre

Aquest dijous, 24 de novembre, al matí (de 9 a 15 h), a la Sala de l’Aplegador de La Troca

21 de Novembre 2016
+
Cartell de l'exposició: La Casa de la Festa Major
La jornada es presenta per discutir aspectes de gestió dels equipaments associatius vinculats a la interpretació de la festa, la seva viabilitat, el seu patrimoni i la seva interacció amb l’entorn. Es farà aquest dijous, 24 de novembre, al matí (de 9 a 15 h), a la Sala de l’Aplegador de La Troca
 
Catalunya disposa d’un dens sistema d’equipaments culturals. El Pla d'Equipaments Culturals de Catalunya inventariava (2010) més de 1.600 equipaments comptant arxius, biblioteques, museus, espais escènico-culturals i espais d'art. El teixit associatiu aporta, entre d’altres, 205 centres d'estudi (dades de 2012) i 452 equipaments culturals associatius (Pla de l'Associacionisme Cultural, 2014).
 
La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals ha identificat i localitzat 158 equipaments de diferent format que interpreten el patrimoni cultural immaterial, és a dir, equipaments que tenen com a eix principal tot allò relacionat amb l’estudi, la gestió i la difusió dels aspectes immaterials de la cultura. 
 
Obriran la jornada, a les 9 h del matí, Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral. Podeu consultar la programació en format PDF.
 

Exposició "La Casa de la Festa Major"

Per celebrar el Xè aniversari de la Troca Centre de Cultura Popular i Tradicional de Granollers, la nau Dents de Serra de Roca Umbert acollirà del dilluns 28 de novembre al  dissabte 3 de desembre l'exposició "La Casa de la Festa Major". Aquesta exposició temporal transformarà l'antiga nau Dents de Serra en un museu de la Festa Major on s'exposaran tots els elements festius dels seguicis de la ciutat i de les colles de Blancs i Blaus, grups folklòrics i entitats que formen part de la festa. L'exposició permetrà conèixer també els valors de la nostra Festa Major, les diferents proves de la competició i els diferents rituals i cerimònies que amb el pas dels anys s'han convertit en actes tradicionals de la festa. Un espai per viure i sentir la festa en un marc d'història i folklore que, amb un recorregut on es combinaran cartells, audiovisuals, música i elements antics que anys enrere formaven part activa de la festa, mostrarà el present i el passat d'una de les Festes Majors més importants de Catalunya.
 
L'exposició es podrà visitar del 28 de novembre al 2 de desembre de 17 a 20 h.; i el dissabte 3 de desembre de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.