350 estudiants de batxillerat recorden el bombardeig de Granollers

Els alumnes de l'Escola Pia estrenen el musical "Bombardeig de pau"

11 d'Abril 2016
+
350 alumnes de batxillerat han participat en l'acte en record del bombardeig de Granollers
350 alumnes de 2n de batxillerat dels centres educatius Educem, Escola Pia, Carles Vallbona, Escola Municipal del Treball, Antoni Cumella i Cervetó han participat en una trobada al Teatre Auditori emmarcada en la commemoració del bombardeig de Granollers, promoguda per l'Ajuntament des de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau.
 
L'acte l'ha presentat l'historiador Joan Garriga.  Els alumnes han vist el documental El bombardeig de Granollers de 1938 i tot seguit han presenciat l'estrena de Bombardeig de pau, un musical creat per alumnes i exalumnes de l'Escola Pia i la comissió Bombardeig de pau, fruit del projecte premiat en la darrera edició de la Beca Maria Gaja. L'acte ha comptat amb la presència de membres del jurat d'aquesta beca i també amb la mestra que la inspira, Maria Gaja. 
 
 
La vida quotidiana a Granollers durant la guerra
 
El musical, amb un equip de 35 persones al darrere, entre músics, dinamitzadors i actors, pren com a fil conductor un avi i una néta que ha de fer un treball escolar. Amb 40 minuts de durada, explica la vida quotidiana a Granollers durant la guerra civil, a través d'un home i una dona desplaçats que se n'enamoren, però que la vida separa per sempre. A l'obra hi tenen un paper rellevant els refugiats, d'aleshores i també els actuals. 
 
La música i la dansa doten els personatges "d’una força i una energia capaç de construir paranys mortals a la guerra i nius que funden la pau. És la nostra manera de dir que, per al futur, només voldríem aquests tipus de bombardeigs: de notes musicals i moviments dansats." (dels autors del musical)
 
La trobada d'alumnes de batxillerat s'ha emmarcat en el programa Granollers Vila Oberta a la Pau, que al mes de maig commemorarà el 78è aniversari del bombardeig per part de l'aviació italiana.