Fins divendres que ve hi ha temps d'apuntar-se als cursos de febrer-juny de la Xarxa de Centres Cívics

Altres activitats del mes són una xerrada del fotògraf Ramon Ferrandis i una nova sessió de l'Aula de la Salut, amb el geriatre Josep Anton Martos

08 de Febrer 2010

Fins divendres que ve, 12 de febrer, hi ha temps per apuntar-se als cursos de la Xarxa de Centres Cívics de febrer a juny. Per equipaments, Palou acull iniciació al cant coral i a la ceràmica (esgrafiat), i dibuix i pintura; a Can Bassa, s'ofereix un curs sobre els vins amb denominació d'origen; a Jaume Oller, de l'hort de primavera al balcó; a Can Gili, un curs sobre cuina mexicana, un de cuina per emportar, tècniques pictòriques (pigments naturals) i Qui-gong (un camí per a la salut); i  al Nord, s'ofereix un curs de guitarra, capoeira, autodefensa per a dones i balls de saló. Les inscripcions s'han de fer personalment als mateixos centres cívics.

D'altra banda, l'Associació Fotogràfica Jaume Oller ha convidat, divendres que ve, el fotògraf Ramon Ferrandis a participar en les xerrades periòdiques que organitza aquesta entitat. L'activitat serà al Centre Cívic Can Bassa, a dos quarts de 8 del vespre (cal inscripció prèvia, al tel. 93 870 62 03). Pel que fa a la sortida del mes, aquest febrer el grup visitarà Cardedeu, el diumenge 28, amb trobada a les 9 del matí al Centre Cívic Jaume Oller (cal confirmar l'assistència, al tel. 93 879 58 92).

En l'apartat d'exposicions, fins al 21 de febrer es pot visitar al CC Nord la mostra de pintura de l'artista Yassin Huertas, organitzada per l'entitat Averroes.


Cuidar les persones dependents, a l'Aula de la Salut
Dimecres 17 de febrer, a les 19 h, també al CC Nord, es farà la conferència Cuidar les persones dependents, a càrrec del Dr. Josep Anton Martos, metge especialista en geriatria, una activitat inclosa a l'Aula de la Salut que promouen la Fundació Hospital Asil de Granollers, l'ICS i l'Ajuntament.
 
Cuidar  una persona que depèn de la nostra ajuda per satisfer les seves necessitats,  pot ser una de les experiències més commovedores i satisfactòries. Podem establir una relació més pròxima amb la persona que cuidem o d’altres familiars i descobrir en ells facetes interessants  que fins ara estaven ocultes per a nosaltres.
L’experiència de cuidar és única, implica molta dedicació i energia, i normalment no s’està prèviament preparat per a aquesta activitat.  Són les dones les principals cuidadores? Quines són les seves tasques més freqüents? Com influeixen les motivacions en la qualitat, la quantitat i el tipus d’ajuda?

 En el marc de l'Aula de la Salut, la propera conferència serà Cuidar-nos quan ens fem grans, amb el Dr. David Baulenas, metge de família de l'ABS les Franqueses - ICS (dimecres 17 de març, a les 19 h, al Centre Cívic Palou).