Aquest dijous, 11 de desembre, a les 19 h i a Can Jonch Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19), la periodista Montserrat Ponsa i el bisbe emèrit d'Ayabiri (Perú) Joan Godayol presentaran el llibre Pedro Casaldàliga. Las causas que dan sentido a su vida. Retrato de una personalidad.
Es tracta de l'obra que un grup d'amics de Casaldàliga van escriure amb motiu del vuitantè aniversari d'aquesta personalitat de l'Església, tot un referent per la seva dedicació als marginats, als desheretats de la terra.
Aquesta és la darrera activitat de l'any que l'Ajuntament de Granollers ha programat a Can Jonch, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.
Recull biogràfic
Pere Casaldàliga, bisbe català ubicat al Mato Grosso fa més de 40 anys, neix el 16 de febrer de 1928 a Balsareny, a la província de Barcelona.
Ordenat sacerdot el 1952, exerceix diversos ministeris a Sabadell, Barcelona, Barbastre i Madrid, fins que, el 1968, accepta l'encàrrec de fundar una missió claretiana al Brasil, a São Félix do Araguaia, al Mato Grosso.
El 1970, publica el document Feudalisme i esclavitud al nord de Mato Grosso,que descriu la situació de servitud feudal dels camperols d'aquella regió.
Consagrat bisbe el 1971, és encarregat de la Prelatura de São Félix do Araguaia, on descobreix un poble totalment oprimit pels latifundistes, amb molt analfabetisme i desproveït d'assistència sanitària. Comença, per tant, una intensa tasca per la defensa dels més febles en un sistema ple de desigualtats exorbitants.
La seva primera carta pastoral, Una Església de l'Amazònia en conflicte amb el latifundi i la marginació social,de 1971, reflecteix la realitat de la Prelatura i un ferm compromís cristià en nom de l'Evangeli, la justícia i la pau.
Considerat un dels seguidors més fidels de la teologia de l'alliberament, Pere Casaldàliga és un dels fundadors del Consell Indigenista Missioner (CIMI) i de la Comissió Pastoral de la Terra de l'Església brasilera (CPT).