El proper 27 de setembre farà sis anys que es va inaugurar el nou Gra a la plaça de l'Església. Des d'aleshores aquest equipament juvenil de referència per a la ciutat, la comarca i d'arreu del territori ha registrat 40.000 usos de mitjana anuals. Per tant en aquests cinc anys hi ha hagut un total 200.000 usos entre els joves atesos a l'Oficina Jove (assessories laboral, acadèmica, associacionisme, mobilitat internacional) així com cursos de formació, tallers diversos, cessió d'espais, activitats de dinamització en les diferents disciplines artístiques (arts escèniques, musicals, còmic i il·lustració, audiovisuals...).
Cal destacar que aquesta xifra no correspon únicament a l'equipament juvenil del Gra sinó que cal comptabilitzar a més la d'altres espais de la ciutat com el festival Musik N Viu, que es fa al Parc Firal, i que va arribar en l'edició passada a 12.000 joves o l'ocupació de les sales d'estudi que es porten a terme a la biblioteca de Roca Umbert, amb una mitjana anual de 9.200 usuaris.
La filosofia de treball que inspira el Gra parteix de la visió de Granollers com a ciutat educadora i, per tant, les accions que s'hi porten a terme tenen una clara voluntat transformadora i d'acompanyament als joves en el seu procés de recerca en qualsevol dimensió de la seva trajectòria vital, ja que el major o menor èxit en aspectes com l’educació, la inserció al mercat laboral o la participació social i política durant aquests anys determinarà les oportunitats futures de les persones joves i el seu rol a la societat.
En l'àmbit educatiu destaca la feina feta des del Servei d'Assessorament i Orientació Acadèmica i Laboral que és utilitzat per bona part dels alumnes de 4t d'ESO i batxillerat així com alumnes de 3r d'ESO ja que tant en format xerrades com amb assessorament personalitzat s'ha facilitat la presa de decisions sobre el futur acadèmic de molts joves. Dins aquest mateix àmbit en aquests cinc anys hi ha hagut una evolució des de l'oferta de programació de tallers i formacions no reglades fins al que ara s'ofereix el + Recicla't que incorpora formació complementària a la formació reglada. En els darrers anys el projecte Enfeinat ofereix recursos informàtics als joves per buscar feina.
En l'àmbit de la participació i l'associacionisme, s'ha acompanyat en la creació d'un bon nombre de grups de joves alguns dels quals han esdevingut entitats juvenils que han portat a terme projectes de ciutat: Originàlia, Treansa o el recent Fira-Fest (fira del còmic i la il·lustració). També s'ha aconseguit la implicació de grups de joves en la programació del Gra, amb projectes com l'Escenari Obert i accions com la creació de la comissió de residents.
En l'àmbit de la cultura i la creació, aprofitant les possibilitats del nou Gra es va engegar el projecte Joves Creadors que ha incorporat un seguit d'activitats al voltant de l'expressió i la creació artística dels i les joves. El Gra ha esdevingut referent com a escola de foment de la creació, producció i difusió per a grups de joves novells i entitats juvenils que s'han iniciat en qualsevol disciplina artística.
Així, el Gra ha esdevingut escola de participació, creació artística i foment de l'associacionisme, ja que s'intenta afavorir la participació dels i les joves en la vida política, social, econòmica, educativa i cultural del municipi i, d'altra banda, es promou l'emancipació juvenil a través de garantir l’accés a la informació, l’orientació i assessorament especialitzat (acadèmic, laboral, mobilitat internacional, habitatge, salut, lleure i oci...) per tal de que les persones joves puguin definir i construir el seu propi projecte de vida.
L'equipament juvenil ha tingut un gran nombre de visites d'altres serveis de joventut i cultura d'ajuntaments, moltes de les quals derivades per l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona o la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.