L'Arxiu Municipal de Granollers il·lustra la commemoració històrica del Tricentenari a la ciutat

Fins al 28 de novembre, amb la nova exposició fotogràfica “De Macià a Tarradellas” i, en l'inici de la celebració de la Diada, amb documents i imatges projectats a la taula rodona sobre l'Onze de Setembre

10 de Setembre 2014
+
Part de l'exposició fotogràfica de l'AMGr "De Macià a Tarradellas"

Una selecció documental dels fons i col·leccions de l'Arxiu complementa la referència històrica local en la commemoració dels fets de l'11 de setembre de 1714. L'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) ha iniciat, així, la seva participació en la programació de l'Ajuntament amb motiu del Tricentenari, que inclou una especial celebració de la Diada Nacional de Catalunya.

La projecció d'un recull de documents (podeu llegir-ne alguns, a Documents relacionats) i imatges de l'AMGr (podeu veure'n algunes, a la Galeria de fotos) ha acompanyat la taula rodona sobre l'Onze de Setembre feta a la sala de plens. A continuació, els participants en aquest acte han visitat la nova exposició fotogràfica de l'AMGr, oberta aquest 9 de setembre. Rafel Ballús, exalcalde de Granollers; Joan Garriga, historiador, i Salvador Estany, pedagog, han recorregut la mostra,  titulada “De Macià a Tarradellas”, acompanyats de l'alcalde, Josep Mayoral.

L'Arxiu Municipal de Granollers us convida a fer aquest recorregut històric en imatges, dels anys 1922 a 1984, una etapa iniciada i acabada amb actes reivindicatius per expressar desitjos de canvi, de millores polítiques i socials de la població. Entre d'altres, imatges d'un míting de Francesc Macià a Granollers, l'any 1922; una concentració a la plaça de la Porxada, l'any 1931, amb motiu de la proclamació de la II República, una manifestació per l'amnistia, l'any 1977, pels carrers de Granollers, i un homenatge a Lluís Companys a la ciutat amb la presència del president de la Generalitat Josep Tarradellas, l'any 1984. També, fotos vinculades a activitats socials, culturals i celebracions com la Diada Nacional de Catalunya, la Flama del Canigó, La Unió Liberal, ballades de sardanes, cant coral, actuacions castelleres i una campanya a favor de la llibertat d'expressió, dels anys 1923 a 1978.

Recordem, la nova exposició de l'Arxiu es pot visitar a la planta baixa de l'Ajuntament (pl. de la Porxada, 6) fins al 28 de novembre i, com és habitual, és oberta a l'aportació d'imatges.