9 alumnes participants en el programa SUMA’T comencen a treballar amb contractes de formació a empreses del territori

L’Ajuntament de Granollers amb el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya desenvolupa programes de formació i ocupació.

11 de Octubre 2011
+

El projecte SUMA'T que promou la formació i l'ocupació juvenil presenta, com a novetat, la possibilitat que els joves que han finalitzat amb èxit la formació siguin contractats durant 6 mesos per part d'empreses del mateix sector vinculades amb la formació rebuda. Les empreses contractants reben un ajut de la Generalitat per finançar una part del cost dels contractes de formació.

Un dels grups de joves participants en el programa SUMA'T ha rebut la formació en l'especialitat de processos de mecanització i soldadura. Fruit de la tasca de prospecció d’empreses de Granollers i del seu l’entorn, s’han pogut formalitzar  9 contractes per a formació en les següents empreses: Mecanizados Crespo S.L., Fontan Racoreria S.A, Mecanicas Grica S.A, Taux Vallès S.L., Magre Derivats i Manipulats S.L. i Aguilar i Salas S.A.

El programa SUMA’T finalitza el maig de 2012 i es podran formalitzar més contractes fins el proper mes de novembre. Les empreses interessades en col·laborar poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Granollers, Servei de Promoció Econòmica, Masia de les Tres Torres, 18-20. Telèfon: 93 861 13 90.

Programes per a promoure l’ocupació

D’altra banda fins a finals d’any 60 dones en edat laboral, en situació d'atur i inscrites al SOC com a demandants d'ocupació, participen del programa POIN (programes d’orientació i suport a la inserció de col·lectius en situació de major vulnerabilitat).

Aquest programa té com a objectius:

  •    Incrementar el nivell d’inserció de les beneficiaries mitjançant el desenvolupament d’habilitats i competències bàsiques per tal d’incorporar-se al món laboral.
  •    Sensibilitzar el teixit empresarial, en matèria de foment de la igualtat d’oportunitats.
  •    Millorar els mecanismes i canals d’informació i connexió entre l’oferta i la demanda.
  •    Donar recursos formatius a les persones participants per tal de millorar les seves perspectives professionals.

Dins el programa s'imparteixen dos cursos de formació professionalitzadora: “Atenció especialitzada a persones malaltes d'Alzheimer”, de 250 hores de durada i “Cambrera de pisos”, de 230 hores de durada. Tots dos cursos inclouen la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses.
A més d'aquesta formació especialitzada, el programa preveu la realització de mòduls formatius de motivació, orientació laboral, alfabetització informàtica i recerca activa de feina.