Més de 250 alumnes participen en la trobada de cooperatives escolars

Els dies 23 i 30 de maig l’alumnat vendrà els seus productes al mercat del dijous

19 d'Abril 2024
+
13a edició del projecte "Cultura emprenedora a l'escola"

10 Grups de sis escoles han presentat aquest divendres els seus projectes de cooperativa en ele marc de la 13a edició del projecte "Cultura emprenedora a l'escola".

Les cooperatives que han participat en aquesta edició són:

  • Educem: Educlub (6è)

  • Granullarius: Capibarix (6è A) i Rei Julien (6è B)

  • Joan Solans: La 22 (5è)

  • Lledoner: LledoStars (5è A) Paradís fet a mà (5èB)

  • Mestres Montaña: Paper&Scissors (5è A) i Els Enigcrafts (5è B)

  • Salvador Llobet: Corrrefoc Coop. (5è A) i MercaLlobet (5è B)

A la trobada, cada cooperativa ha presentat els prototips dels productes que han creat durant aquest curs, entre els quals destaquen polseres, espelmes, punts de llibre, llapis de colors, adhesius i clauers. Els portaveus de cada cooperativa han destacat que els productes estan elaborats amb materials reciclables, apostant així per la sostenibilitat. A més, tots els projectes escolars tenen pensat donat una part dels seus beneficis a entitats solidàries com per exemple, a la Fundació d'Ajuda Oncològica Oncovallès, El Xiprer o a l'Associació Protectora d'Animals de Granollers.

Per altra banda, l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’activitats comercials, ha fet tallers relacionats amb la imatge corporativa i les tècniques de venda. I és que els dies 23 i 30 de maig, les cooperatives vendran els seus productes al mercat dels dijous. També els han explicat les fases de venda d'un producte i els han donat consells per atraure l'interès dels clients.

Treball dels valors de la cultura emprenedora a l'escola

La finalitat del projecte és treballar el foment de la cultura emprenedora en el cicle superior de l’educació primària, per desenvolupar-ne els valors, hàbits i capacitats clau: observació i exploració, iniciativa i creativitat, responsabilitat, presa de decisions i assumpció de risc, flexibilitat i perseverança, recerca i optimització de recursos com la informació i les tecnologies, cooperació i la solidaritat, coneixement i respecte de l’entorn, i treball col·laboratiu i en equip.

El projecte aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa, i reforça un vessant de responsabilitat social.