Divendres 18 de març s'ha fet una jornada formativa, oberta a tothom, sobre restauració fluvial.
En aquesta trobada, s'han presentat projectes propers de naturalització i increment de la biodiversitat, com els que s'han portat a terme a Can Cabanyes, al riu Congost i a la conca del Besòs. També, d'altres de més llunyans, com la recuperació ecològica de planes inundables a una regió muntanyosa d'Alemanya i la gestió del riu Tíber a Itàlia.
Hi han intervingut representants de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament de Granollers, així com del municipi alemany de Wetzlar i de la Universitat de la Sapienza de Roma.
Activitats paral·leles
Dissabte 26 de març, tindrà lloc una altra activitat del projecte EUROSCAPES, sobre medi natural, en el qual participa l'Ajuntament de Granollers, conjuntament amb tretze socis europeus. Es tracta de la projecció d'un audiovisual, amb posterior caminada per descobrir una nova ruta per la serra de Ponent. El lloc de trobada serà Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19), on, a les 10 h, es projectarà un documental sobre els paisatges naturals de Granollers, en el qual han participat especialistes i científics vinculats a l'àmbit de la natura. Aquest audiovisual, de 20 minuts de durada, també es podrà veure, properament, al web municipal.
Tot seguit, s'iniciarà la caminada, de 4 quilòmetres, per l'espai agroforestal que s'estén des de la Font del Ràdium fins a la verneda de Can Gili. Amb aquesta passejada, es podrà conèixer un territori ple de petits paratges naturals, ben proper al nucli de Granollers.
Aquestes activitats s'han inclòs dins la programació del Calendari Verd de primavera.