Joan Méndez, amb la col·laboració d’Anna Galisteo i Marta Valhondo
Lectura dramatitzada amb comentari i discussió
Lectura dramatitzada amb comentari i discussió posteriors. Friedrich Nietzsche parlava de l’ésser humà com un pont entre el mico i el superhome. Per assolir aquesta transformació, caldria passar per les etapes del camell, el lleó i el nen. A què es referia el filòsof? Com encaixa la seva proposta amb el nihilisme del món d’avui? Presentarem la possibilitat que aquest nen pugui tenir un aspecte ben diferent al que potser fins ara havíem imaginat.
Joan Méndez és llicenciat en Filosofia i màster en Pràctica Filosòfica i Gestió Social. Professor de filosofia al Col·legi Sant Joan Bosco de Barcelona, imparteix cursos i tallers a la Universitat Popular de Granollers, la Casa Elizalde de Barcelona i la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu, i ha conduït cafès filosòfics a diverses localitats. Ha presidit l’Associació de Filosofia Pràctica de Catalunya i va organitzar el I Congreso Español de Filosofía Práctica i el I Congrés Català de Filosofia Aplicada. Ha editat i coordinat els libres Filosofía y espacios sociales (Visión Libros, 2011) i Intervenciones filosóficas en la sociedad (Visión Libros, 2011).
Marta Valhondo ésestudiant del grau de Treball Social a la Universitat de Barcelona. Participa en un projecte de mentoria juvenil a la Fundació Camins i és monitora d’esplai.
Anna Galisteo ésprofessora d’anglès i arts escèniques al Col·legi Sant Joan Bosco de Barcelona. Ha dirigit nombroses peces teatrals amb grups de joves en l’àmbit educatiu. Per les seves classes de teatre hi han passat Laia Costa, Anna Castillo i Alberto Díaz, entre d’altres.