El Centre d’Estudis de Granollers i femVallès us conviden a la presentació de la ponència a càrrec d’Eduard Jiménez (economista) i Manel Larrosa (arquitecte i urbanista)
La industrialització que va succeir a Barcelona, Terrassa, Sabadell i Mataró va experimentar ja fa més de setanta anys una dispersió i un canvi de localització de l’activitat productiva. Avui, l’eix de l’AP7 mostra una concentració industrial que ha superat els vells nuclis i ha aportat un nou pes a ciutats com Granollers o Sant Cugat, però també a altres municipis del Vallès. Aquesta transformació suposa una nova configuració de l’activitat econòmica en què municipis com Granollers o altres poblacions emergents poden tenir un nou paper, i de tot plegat se’n poden treure algunes conclusions. En aquesta ponència, s’analitza de forma comparativa la localització de l’activitat econòmica de Granollers i altres ciutats mitjanes del Vallès (Sabadell, Terrassa, Sant Cugat del Vallès), per posar de relleu les especificats del cas de Granollers i les oportunitats i els reptes que se’n deriven.
Eduard Jiménez Hernández és economista i consultor en polítiques públiques. S’ha especialitzat en polítiques d’ocupació, promoció econòmica i desenvolupament urbà. Ha estat director de Presidència de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, coordinador de programes de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell i responsable d’Ocupació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. És coordinador de la secció d’Economia i Ciències Socials de la Fundació Bosch i Cardellach i membre de l’Associació Via Vallès, entitat sòcia de femVallès.
Manel Larrosa Padró és arquitecte i urbanista. Va ser regidor d’Urbanisme de Sabadell entre 1979 i 1987 i va intervenir en projectes com l’Eix Macià, el Parc Catalunya i l’ordenació del Riu Ripoll. Ha estat redactor de projectes de mobilitat i de propostes d’organització territorial sobre la regionalització de Catalunya i la creació de l’Àrea Metropolitana del Vallès. És membre de l’Associació femVallès.