Estrena de la nova seu d’UGranollers que acull els laboratoris del grau en Enginyeria de l’Automoció

El nou edifici, cent per cent UGranollers, està dedicat en exclusiva al grau d’Enginyeria de l’Automoció i consolida la presència de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya a Granollers

20 de Octubre 2023
+

 

 

 

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l'Ajuntament de Granollers amplien les instal·lacions que la Universitat té a Granollers. Es tracta dels nous laboratoris del grau en Enginyeria de l’Automoció, en un edifici situat darrere de Can Muntanyola, on actualment ja hi ha una seu d’UGranollers.

 

A la inauguració dels nous laboratoris hi ha assistit el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños; el president de la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes) i alcalde de Vic, Albert Castells; l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell; el director general de la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes), Jordi Baiget; i la degana de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries, Malu Calle, entre altres. El coordinador del grau en Enginyeria de l’Automoció, Raimon Pericas, ha estat l’encarregat de fer la visita.

 

En el torn dels parlaments, el rector de la UVic-UCC ha destacat que aquestes eren unes instal·lacions volgudes des de fa molt temps i que tenen una gran importància “per consolidar i promoure no només aquesta enginyeria sinó altres estudis que han de venir en un futur”. El rector també ha aprofitat per explicar que la inauguració coincideix amb l’acreditació del grau en Enginyeria de l’Automoció, per a la qual disposar d’aquests espais era imprescindible.

 

Malu Calle també ha comentat que són unes instal·lacions molt esperades per a un grau que gaudeix d’una alta demanda i que acaba d’encetar el setè curs. Cada any comencen 50 estudiants nous i en total actualment el grau compta amb 170 estudiants. Segons la degana, “el que fa atractiu el grau en Enginyeria de l’Automoció de la UVic-UCC és el nombre de pràctiques que es fan en empreses, les quals sumen unes 1.000 hores”.

 

Albert Castells ha expressat la seva satisfacció per poder inaugurar unes instal·lacions com aquestes i ha afirmat que “amb l’acreditació del grau en Enginyeria de l’Automoció es consolida un projecte que ja és sòlid”. L’alcalde de Vic ha felicitat la ciutat de Granollers per aquest nou equipament i ha subratllat: “Esperem tenir en aquesta ciutat un aliat ferm per refermar els estudis; esperem que aquest sigui el primer de molts altres projectes conjunts.”

 

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha tancat els parlaments dient que era un gran dia per a la suma d’aliances al territori, ja que “quan els projectes es fan amb acord i consens acaben fent-se realitat”. L’alcaldessa ha dit que “és un dia per felicitar tota la gent que ha treballat per arribar fins aquí”. Amb els set cursos del grau en Enginyeria de l’Automoció a UGranollers, ha dit, “afirmem el present i marquem el futur” i ha mostrat la seva satisfacció perquè un 60% de les pràctiques del estudiants d’aquest grau en fan en empreses del territori.

 

Quatre grans laboratoris

 

Les noves instal·lacions de 1.400 m² acullen quatre grans laboratoris de l’àmbit de l’automoció, dues aules docents que es poden convertir en espais de coworking, un espai de treball polivalent i una àrea administrativa. També hi ha una zona exterior per a la construcció de futures pistes de pràctiques, aparcaments per als cotxes elèctrics corporatius i espais de treball exteriors. Les obres de la nous laboratoris del grau en Enginyeria de l’Automoció ha estat cofinançada entre la UVic-UCC i l’Ajuntament de Granollers. La construcció del nou edifici, a càrrec de l’empresa Serveis Integrals 360, ha tingut un cost de 852.000 euros.

 

Els nous laboratoris del grau d’Enginyeria de l’Automoció contribueixen a sumar sinergies en un territori on el sector econòmic del motor i del motorsport hi tenen un pes molt important.

Foment dels aprenentatges pràctics

 

Dels quatre nous laboratoris del grau en Enginyeria de l’Automoció, dos són de projectes electrònics i industrials. Un tercer laboratori està destinat a la fabricació, perquè els estudiants puguin adquirir les habilitats necessàries per desenvolupar projectes mecànics i en un futur els seus prototips reals. I el quart laboratori, destinat a la mecànica de l’automòbil, permetrà que els alumnes aprenguin d’una manera pràctica coneixements sobre els vehicles i els seus components.

 

Els nous laboratoris d’enginyeria també estan disponibles per als alumnes fora dels horaris de pràctiques de les assignatures. Així mateix, el laboratori que actualment està situat dins l’edifici de la Unió Empresarial Intersectorial (UEI) es mantindrà per tal de convertir-lo en un laboratori per a la Formula Student i també es conserven tots els espais actuals de Can Muntanyola, destinats a aularis i secretaria.

 

Aules i espais de treball compartit

 

Les noves instal·lacions d’UGranollers disposen aules i espais de treball compartit, que es es poden transformar en espais de coworking per fer-hi reunions o sessions de treball en grup, i també hi ha espais de treball a disposició dels estudiants, equipats amb ordinadors i xarxa wifi, amb un ampli horari per facilitar l’estudi o bé per a utilitzar-se com a zona de menjador i d’esbarjo.

La UVic-UCC es consolida a Granollers

 

 

El nou edifici, el primer a Granollers que acull en exclusiva estudis de la UVic- UCC, suposa la consolidació dels estudis superiors i de la presència d’aquesta Universitat a Granollers. S’enforteix, així, el vincle amb l’Ajuntament de Granollers, una col·laboració que ja es va iniciar el 2014 amb un primer conveni amb l’objectiu de potenciar el territori i l’intercanvi de coneixement, i que es va començar a desplegar el 2016, amb diversos estudis superiors oficials, tant al recinte de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, com a l’entorn de Can Muntanyola, específicament els estudis del grau en Enginyeria de l’Automoció de la UVic-UCC i el Màster en Direcció i Administració d'Empreses MBA, que es va iniciar el curs 2018-2019.