Taller "cuina sense pares"

 

Àrea de l'activitat: 5. Salut. Alimentació

Tipus d'activitat: Taller

 

Objectiu de l'activitat:

  • Fomentar estils de vida saludables en els joves a partir de 14 anys,  tot aprenent a cuinar receptes fàcils, ràpides, saludables i econòmiques. 
  • Introduir els joves en el món culinari i donar-los a conèixer el web “ cuinasense pares.cat”

 

Descripció breu de l'activitat:

 El taller és actiu i participatiu amb la següent metodologia:

  1. Una dietista nutricionista inicia la sessió explicant les bases d‘una alimentació equilibrada i seguidament , amb el receptari “cuina sense pares” explica com es poden fer plats equilibrats i indica quins plats realitzaran en el taller.
  2. En la segona part del taller els alumnes elaboren un primer plat , segon plat i postres seguint les indicacions de la dietista.
  3. Finalment , poden menjar i gaudir les seves preparacions .

Durant la classe pràctica també es difon el web www.cuinasensepares.cat, amb diferents recursos sobre alimentació saludable. Entre altres continguts, s'hi pot trobar un recull de receptes complementat amb un vídeo que mostra el procés d'elaboració de cada plat.

 

Nivell educatiu al qual s'adreça:

2n, 3r i 4t d'ESO

 

Temporalització:

Durada: 2 hores

Calendari: Durant el curs escolar

 

Organització de l'activitat:

Nombre d'alumnes per grup: 15 alumnes per taller aproximadament

Horari de l'activitat: El centre educatiu pot acordar amb l’empresa l’horari que millor s’adapti a la seva organització.

Lloc on es desenvolupa l'activitat: 

El taller es desenvoluparà a l’aula o espai del centre educatiu considerat més adequat pels responsables de l’activitat.

L'organitza: Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Granollers amb la col·laboració del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

 

Nom de la persona de contacte: Rosa Franco, tel. 93 842 66 68

Correu electrònic de la persona de contacte: rfranco@granollers.cat

Preu: Gratuït

 

Observacions:

 - Disposar d’un espai amb fogons o microones i ha de tenir espai suficient perquè els alumnes puguin estar drets i treballant en grup en una o diferents taules.

- L’empresa que realitza el taller portarà tos els aliments necessaris per a la realització de les receptes.  El centre haurà de facilitar gots, plats, coberts, tovallons per a la part final del taller: la degustació dels plats cuinats.

- El tutor del grup classe ha de ser present durant l’activitat i es responsabilitzarà de mantenir l’ordre i el comportament adequat dels alumnes.

- A l’espai el centre ubicarà un contenidor per les deixalles i en cas que sigui possible es facilitarà la recollida selectiva.

- L’empresa ha d’estar informada de les intoleràncies o al·lèrgies per tal d’oferir alternatives als alumnes que ho necessitin.

- El nombre de tallers s’assignaran als centres educatius per rigorós orde de sol·licitud,  ja que el nombre de tallers concedits per la Diputació de BCN és limitat.

 

 

Activitat oberta a grups de fora de Granollers: No

 

 

 

Sol·licita aquesta activitat