Viu la primavera!

Els centres cívics proposen un seguit d'activitats obertes per celebrar l'arribada de la primavera

17 de Març 2016
+

Com diu el refrany popular, "la primavera la sang altera". Els centres cívics ho saben bé, i per això esperen que s'alteri la sang de tothom i que es participi a les activitats obertes que proposen, la major part gratuïtes.

Sense cap ni peus

Amb aquesta activitat familiar de dibuix en gran format, es pot convidar a la familia i als amics a gaudir d'una tarda artística molt divertida, on es faran servir els cossos de les persones assistents per dibuixar i pintar un mural horitzontal de gran format. Ideal per als més petits de la casa! L'activitat tindrà lloc el divendres 8 d'abril, de17.30 a 19.30 h, serà gratuïta i anirà a càrrec d'Anna Obón i Núria Güell, del Niu.

Enfornem!

Tornen els forns de llenya a les places dels centres cívics! Aquestes tres activitats conviden a tothom a aprendre com fer una autèntica pizza en un forn de llenya (el dijous 21 d'abril a les 17 h, a la plaça del davant del Centre Cívic Nord); o com fer unes boníssimes focaccies en família (el dijous 14 d'abril, a les 17.30 h, a la Plaça de Joan Oliver de Can Bassa); i si s'és un autèntic panarra, no es pot deixar passar l'oportunitat d’elaborar i enfornar el propi pa a la llenya (el dijous 12 de maig, a les 18 h, a l'Avinguda Mare de Déu de Montserrat, davant del Centre Cívic Jaume Oller)! A càrrec d'Anna i Dani, artesans forners, les enfornades són gratuïtes i amb places limitades.

A taula!

Els centres cívics ens volen convidar a sopar i enseyar-nos, per una banda, les receptes més fàcils i creatives a la cuina de Palou (el divendres 15 d'abril, de 18.30 a 21 h, amb un preu de 12 euros en conceptes de material), i per l'altra a es viatjar pels plats més típics de la gastronomia vietnamita des dels fogons de Can Gili (el divendres 27 de maig, de 18.30 a 21 h, amb un preu de 10 euros)! Les sessions les dirigirà el cuiner Álvaro Brun i caldrà inscriure's accedint a www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions o adreçar-se presencialment a qualsevol dels centres cívics, des del 29 de març fins a una setmana abans de l'inici del sopar. Dues propostes per satisfer els paladars més exquisits!

Bici-pícnic!

Si s'és amant de la bicicleta i dels berenars, es recomana inscriure's a aquesta activitat, que es farà el divendres 29 d'abril de 18 a 21 h. Partint de la Plaça de la Corona, es farà una ruta en bicicleta pels cinc centres cívics de la ciutat i s'acabarà el recorregut recuperant forces amb un fantàstic pícnic a Palou! L'activitat serà gratuïta i anirà a càrrec de l'entitat ciclista Granollers Pedala. Caldrà inscriure's prèviament a www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions o presencialment a qualsevol centre cívic del 29 de març al 22 d'abril, i es recomana portar: bicicleta (mínimament revisada), casc (obligatori per a menors de 16 anys), ampolleta d'aigua, llum blanc (davant) i llum vermell (darrere), reflectants laterals i una petita motxilla. Caldrà que els menors de 16 anys hi vagin acompanyats d'una persona adulta.

Fes-t'ho tu mateix

Segur que a casa es tenen petits electrodomèstics que no funcionen o objectes de fusta que cal reparar. En aquestes dues activitats gratuïtes s'ensenyarà a detectar i solucionar alguns dels problemes més comuns per prevenir residus i allargar la vida útil d'aquests materials. Caldrà demanar hora al centre cívic i explicar el problema que es tingui, i amb el llistat obtingut s'ajudarà als assistents a resoldre'l. El lema: "reparat millor que nou"! Les reparacions de fusta tindran lloc els dimecres 4 i 11 de maig de 18.30 a 20.30 h, al Centre Cívic Nord, i aniran a càrrec del fuster Josep Ontañón. Les de petits electrodomèstics es faran els dimarts 3 i 10 de maig de 18.30 a 20.30 h, al Centre Cívic Can Bassa, i aniran a càrrec de Miquel Caballé.

Troba el teu punt

Es convidarà a tothom a anar a l'Avinguda Mare de Déu de Montserrat, davant del Centre Cívic Jaume oller, per compartir el plaer de teixir acompanyats! Es podran resoldre dubtes i, a més, participar d'una creació col·lectiva per guarnir l'espai públic. Caldrà portar ganxets, agulles, llana i sobretot ganes de teixir! Aquesta activitat gratuïta tindrà lloc el divendres 20 de maig de 18 a 20 h, i també es podrà portar alguna cosa per fer un berenar compartit!