Granollers, una ciutat d’acollida en un país d’acollida

Entitats i ajuntament treballen conjuntament per participar en programes solidaris

06 de Octubre 2015
+
Sessió informativa a Can Jonch sobre la situació de les persones refugiades

Granollers s’ha solidaritzat una vegada més davant una crisi humanitària, com la que estan vivint les persones que fugen dels seus països en guerra. Amb l’objectiu de contribuir i buscar solucions, la ciutat ha engegat un dispositiu per coordinar les accions que es poden duu a terme. 

Granollers, una ciutat d’acollida en un país d’acollida

Tots els grups municipals han donat suport a una Declaració institucional en què l'Ajuntament es posa a disposició de les institucions competents per buscar solucions conjuntes a la situació de la població refugiada. 

Suport institucional i ciutadà

L’Ajuntament de Granollers ha fet una aportació de 15.000 euros al Fons Català Cooperació al Desenvolupament destinat a la campanya de suport a la població afectada per la guerra cívil a Síria. L’any 2014 es van aportar 5.000 € i aquest 2015, 10.000 €. Les entitats Creu Roja i Càritas són les que centralitzen l’ajut humanitari on és necessari i guien de quina manera es pot col·laborar per part de les entitats o a títol personal.

L’Ajuntament, amb entitats i altres institucions, estudia les possibles vies de col·laboració amb programes solidaris. També s’ha creat una Taula de coordinació municipal i cada cada dimecres a les 20 hores a la plaça de la Porxada es fa una concentració per sensibilitzar a la ciutadania de la situació dels refugiats. Un minut de vergonya, un minut de dignitat, convocat pel Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat, Fundació Cultura de Pau. 

Hores d’ara una trentena de persones interessades a col·laborar en la definició de programes i de futures accions per donar suport als refugiats ja han deixat les seves dades a Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau, carrer del Rec, 19, que s’ha convertit en el punt d’informació. 

Accions immediates

Totes les persones interessades per col·laborar immediatament a millorar la situació de la població refugiada poden compremetre's amb entitats com el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que repercutirà on ara mateix convingui aportar solucions directes.

 

El proper dijous 22 d'octubre, a les 19 hores a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, tindrà lloc una xerrada informativa sobre la situació dels refugiats, a càrrec de Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat.