La sala d'actes del Centre Cívic Nord porta el nom de Xavier Quincoces

A proposta de les entitats representades en aquest equipament municipal

25 de Setembre 2008
+

L'acte de nomenament acompleix una petició unànime de la Junta de Centre del Centre Cívic Nord, que l'equip de govern municipal ha recollit i aprovat. És a dir, es tracta d'una proposta de les set entitats de l'àrea d'influència d'aquest equipament municipal, situat al carrer del Lledoner, 6.
Les associacions de veïns de Can Mònic, l'Hostal, Lledoner i Granollers Nord, juntament amb el Centre Cultural Andalús i les entitats Averroes i La Llançadora, han proposat que la sala d'actes d'aquest centre cívic porti el nom de Xavier Quincoces com a reconeixement a l'activa i compromesa implicació d'aquest granollerí als moviments associatius de la ciutat.

El febrer d'aquest any, la Junta de Centre del Centre Cívic Nord va sol·licitar l'inici dels tràmits necessaris per al nomenament de la sala. Un cop rebuda l'autorització de la vídua de Xavier Quincoces, Mercè Riera, l'Ajuntament ha tirat endavant la proposta que avui es fa realitat.
La Sala d'actes Xavier Quincoces està situada a la planta baixa del Centre Cívic Nord, en servei des de l'any passat. Ocupa més de 190 dels prop de 2.000 m2 que té aquest equipament d'usos polivalents integrat a la xarxa municipal de centres cívics.


Xavier Quincoces i Boter
Va morir el 27 de març de 2003, als 60 anys d'edat. Uns mesos després, va rebre la Medalla de la Ciutat a títol pòstum com a reconeixement a la seva trajectòria, dedicació social i qualitat humana.
Durant 22 anys, va ser president de la Fundació Privada Vallès Oriental per a disminuïts psíquics, que li va atorgar la seva medalla d'or.
Quincoces va ser també membre de la Comissió cívica en contra de la construcció de la presó de la Roca del Vallès i va formar part del grup de promotors de propostes com la Mostra d'Entitats, a més de desenvolupar una intensa tasca social i comunitària.
Des de 1983, Quincoces va ser regidor de l'Ajuntament de Granollers, amb les responsabilitats de Benestar Social, Salut Pública i Acció Cívica i Barris i Cultura, en diferents mandats i com a representant municipal d'Unió Democràtica de Catalunya.
També va ser el primer president del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Granollers i conseller de Política Social al Consell Comarcal del Vallès Oriental.