Presentació del Centre Cultural de Granollers

L'Ajuntament impulsa l'equipament apostant per la cultura i l'educació de proximitat

09 de Setembre 2010
+

L'Ajuntament de Granollers dóna un nou impuls al funcionament del Centre Cultural de Granollers, gestionat i coordinat per Granollers Escena S.L. L’equipament reobre les portes de forma oficial el 13 de setembre, després d’haver estat adquirit pel consistori l'any passat.

Quan es va crear, la Fundació La Caixa va impulsar-ne l'ús acollint un gran nombre d’activitats socials i culturals. Ara es vol garantir la continuïtat de servei d'aquesta infraestructura ciutadana.

L'equipament aposta per la cultura i l’educació de proximitat, i es posiciona com a recurs per a les escoles i un suport a l’activitat cultural i educativa de Granollers. Les seves instal·lacions i mitjans humans i tècnics ofereixen servei i suport a les entitats i grups amateurs, formació artística i ajut a la creació, entre altres activitats socials i culturals, posant l'accent sobretot en les arts escèniques, la música, l’art i el llenguatge plàstic com a forma de relació o expressió comunitària. L’equipament obre en horari d'atenció al públic cada dimecres, dijous i divendres a la tarda, de dos quarts de 6 a dos quarts de 9.

El Centre Cultural disposa de l’auditori, amb aforament per a 350 persones, i de diverses sales polivalents d'assaig, formació i relació comunitària. Seguirà acollint les projecions del Cineclub de l’Associació Cultural i promourà una cartellera estable d’espectacles no professionals de música, teatre i dansa a través del programa municipal Granollers A Escena, entre altres accions, recursos i activitats pensades per a les escoles. Les formacions Quatre per Quatre i Acte Quatre són les dues companyies de teatre granollerines que encetaran la temporada.

La Sala Ciutat, gestionada pel Museu de Granollers, completa el Centre Cultural, com un espai de presentació i exhibició de l'obra d’artistes i col·lectius artístics vinculats al territori i, també, de presentació i difusió de petits fragments de la història de la ciutat. La sala s'inaugurarà el dijous 7 d’octubre, a les 8 del vespre, amb l’obra recent d’Els Isards, col·lectiu d’artistes granollerins, cadascun d’ells amb un estil propi, nascut de l’Associació d’Artistes Moderns de Granollers l’any 1981. L’horari d'obertura de la Sala Ciutat serà de dimecres a dissabte de 17.30 h a 20.30 h, diumenges i festius d'11.30 h a 13.30 h.

El 18 de setembre, a les 18 h, el Centre Cultural convida tothom a participar en unes portes obertes en què s'explicarà la programació de la nova temporada.