La Policia Local recorda recomanacions per evitar inspeccions il·legals d'instal·lacions de gas

A causa de l'augment de revisions que generen dubtes entre la ciutadania

18 de Juliol 2008

Darrerament, la Policia Local de Granollers ha hagut d'intervenir en força requeriments de ciutadans i ciutadanes que li han demanat comprovar la veracitat d'una inspecció de la instal·lació de gas dels seus domicilis. Aquestes persones han considerat sospitosa l'actuació d'algun operari que ha visitat casa seva amb aquest objectiu. Per aquesta raó, la Policia Local recorda que cal tenir presents algunes recomanacions, per evitar possibles inspeccions il·legals:
-hem de comprovar que l’acreditació que exhibeix l'operari és correcta
-no ens hem de deixar pressionar per les propostes de l'operari. Si dubtem sobre si pertoca o no fer la revisió, cal consultar la data del darrer certificat que tinguem i comprovar si han passat cinc anys.
-hem de demanar, sempre, pressupost previ. Si l'import que ens proposen no ens sembla adequat, hem de posposar la revisió i demanar pressupostos alternatius a altres empreses autoritzades.
-si ens proposen signar contractes de manteniment periòdic, cal saber que no són obligatoris
-davant qualsevol dubte, no hem de permetre la revisió
-hem de contactar amb la Policia Local o els Mossos d'Esquadra, en cas de rebre pressions de qualsevol tipus o possibles amenaces de denúncia, si no accedim a la revisió

A més, la Policia Local informa d'alguns detalls que la ciutadania ha de conèixer sobre les revisions de les instal·lacions de gas:
Els operaris han de dur, ben visible, un carnet oficial, amb el logo de la Generalitat de Catalunya, que inclou foto, nom de l'empresa i tipus d’acreditació (IG2, IG-4,B,A).  Cap altre carnet faculta per realitzar revisions.
- Les revisions d'aquestes instal·lacions són obligatòries cada 5 anys.
- El preu de les revisions és lliure.
- L’elecció de l’empresa que ha de fer la revisió també és lliure (només s'exigeix que estigui autoritzada).
- No existeix l’obligació legal de pressupost previ a la revisió.
- Les instal·lacions de gas canalitzat només les pot fer personal de Gas Natural.
- Una vegada realitzada, ens han de lliurar el certificat de revisió oficial que expedeix l'operari. Aquest document consta de tres còpies: una per a l'empresa, una per a l’instal·lador i una altra per al titular de l'habitatge.