Orientació legal gratuïta al servei municipal de Serveis Socials

Per donar resposta a les noves necessitats ciutadanes derivades de l'actual situació global de crisi econòmica

30 de Juliol 2009
+

 L'alcalde, Josep Mayoral, i la degana del Col·legi d'Advocats de Granollers, Lídia Condal, acompanyats de la regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Granollers, Maria del Mar Sánchez, han signat aquest migdia un nou conveni de col·laboració. En aquest cas, per completar l'atenció a les persones usuàries del servei municipal de Serveis Socials.
L'objectiu és garantir una primera orientació legal a la ciutadania que demana suport social a l'Ajuntament. I això serà possible amb la presència periòdica d'un advocat del col·legi professional de Granollers al servei municipal de Serveis Socials (3a planta de l'edifici del carrer del Portalet, 4). Aquesta persona donarà suport legal als tècnics d'aquest servei, és a dir, els assessorarà sobre l'actuació jurídica que calgui en determinades situacions personals o familiars, especialment, relacionades amb la feina, l'habitatge o la immigració. Així, ajudarà a completar la resposta d'aquest servei municipal.

Noves necessitats ciutadanes
L'actual situació global de crisi econòmica ha augmentat més d'un 30% la demanda d'atenció a Serveis Socials de l'Ajuntament de Granollers. Un augment que també registren altres serveis de suport social i que, a més, està acompanyat de noves necessitats ciutadanes. Peticions d'ajut per resoldre noves problemàtiques, com les separacions de parelles amb dificultats econòmiques i els conflictes que aquest factor afegit pot generar, per exemple, si han de pagar una hipoteca. Tot plegat, situacions que precisen, en determinats aspectes, assessorament d'un advocat o advocada.
Serveis Socials de l'Ajuntament de Granollers comptarà amb aquest assessorament a partir de setembre. Un professional del Col·legi d'Advocats de Granollers assessorarà els tècnics municipals -un dia a la setmana, durant dues hores-, en funció de les consultes que rebin de les persones usuàries d'aquest servei. A més, si cal, també les podrà atendre directament.
Per tant, la ciutadania disposarà a Serveis Socials d'una primera orientació legal gratuïta, abans de la possible derivació -si el cas ho requereix- al Servei d'Orientació Jurídica del Col·legi d'Advocats de Granollers.
El conveni de col·laboració que farà possible aquest assessorament serà vigent fins al 31 de desembre de 2009 i prorrogable, fins a un màxim de quatre anys.
L'Ajuntament de Granollers es farà càrrec del cost del servei, que el Col·legi d'Advocats de Granollers facilita amb tarifa reduïda, d'acord amb aquest conveni signat.