El Museu mostra "Picasso pinta el Guernica", una exposició sobre el procés de creació d'aquesta obra universal

Un curs sobre art i feminismes, una nova proposta expositiva al Balcó i una visita guiada a L'Adoberia, altres activitats del mes

04 de Febrer 2010
+

Dijous que ve, 11 de febrer a les 8 del vespre, el Museu de Granollers inaugura l'exposició Picasso pinta el Guernica,  una mostra itinerant  promoguda per la Fundació Palau i Fabre, Caja de Ahorros del Mediterráneo i la Diputació de Barcelona, que mostra les reproduccions dels dibuixos preparatoris del Guernica i  moltes fotografies d'època. L'exposició, que es podrà visitar fins al 25 d'abril,  vol contribuir a la divulgació de l'obra més coneguda de Picasso, explicar-ne el context històric i mostrar-ne el procés creatiu.

Fins al 22 de febrer, hi ha oberta la inscripció al curs Art i feminismes que impartirà Pilar Bonet, professora d'art contemporani a la Universitat de Barcelona, els dimecres de març (dies 3, 10, 17 i 24), de 7 a 9 del vespre, al Museu. Aquesta formació, promoguda per la Diputació de Barcelona, completa els cursos d'introducció a l'art contemporani impartits a la tardor al mateix Museu i a Roca Umbert Fàbrica de les Arts. El curs, que costa 14 €, s'adreça al públic en general, major de 16 anys. Les inscripcions es poden fer al tel. 93 842 68 40 i a museu@ajuntament.granollers.cat. Els continguts giraran al voltant de la construcció de la identitat, el consum de codis visuals, el desig i l'inconscient, i la cultura del diàleg. 

Activitats familiars i El Balcó

Com cada primer dissabte de mes, el 6 de febrer el Museu proposa una nova edició d'El barret de les històries, contes per a petits i grans al passeig de l'antiga carretera. Àngels de la llum és el títol de la narració, protagonitzada pels àngels ceroferaris, portadors de la llum, que fins al 21 de febrer estan exposats al Balcó. La sessió començarà a dos quarts de 7 de la tarda i serà a càrrec de CRIT Centre de Recerca i Imaginació Teatral).

El Balcó mostrarà una nova peça del fons del Museu a partir del 26 de febrer. Serà una caixa de núvia, un receptacle decorat, antigament utilitzat per traslladar la dot matrimonial. El dia de la presentació, la coreògrafa Carme Nájera farà una mostra de dansa-moviment (divendres 26 de febrer, 21 h).  Aquest objecte estarà exposat fins al 25 d'abril.

Visita guiada a L'Adoberia i a la ciutat modernista

En l'apartat de visites guiades, el diumenge 14 de febrer hi ha una nova oportunitat per conèixer L'Adoberia, el centre d'interpretació històrica situat a la plaça de l'Església, a través d'unes explicacions que permetran saber més coses sobre el passat medieval de la ciutat. El diumenge 28 de febrer, Ia proposta és descobrir el Granollers modernista, amb un guia especialitzat. Ambdues visites comencen a les 12 del migdia i cal fer reserva prèvia per participar-hi (tel. 93 842 68 40 - museu@ajuntament.granollers.cat).

Pel que fa a les exposicions que continuen, Museu de Granollers. La institució: orígens i col·leccions es pot veure fins a la propera tardor. Una mostra, produïda pel mateix Museu, per descobrir la història d'aquesta institució, creada per la societat civil l'any 1932.  I a L'Adoberia, encara es pot visitar l'exposició Apunts de Granollers, de dibuixos d'Ermengol Vinaixa i Gaig.