L'Obert x Vacances de Roca Umbert torna amb propostes de música, cinema, contes i poesia per als vespres de juliol

És la tercera edició del programa, promogut per Roca Umbert Fàbrica de les Arts, amb la participació de l'Associació Cultural Amics de l'Àfrica, El Colador, el CIDAG i El Xamfrà

23 de Juny 2010
+

Roca Umbert Fàbrica de les Arts proposa per tercer any la programació Obert x Vacances, amb concerts en directe, cinema, contes per a adults i poesia per als vespres de juliol.

La música tradicional és una part important del programa, amb propostes com Enric Montsant i Roger Cucurella i el concert Gralla versus saxo; les germanes bessones del grup Ttukunak, que  tocaran la txalaparta, instrument tradicional basc, i oferiran un espectacle sonorovisual únic; el duo d'acordions diatònics de Marinette Bonnert i Pere Romaní, que  interpretaran peces ballables de dues tradicions musicals, la valona i la catalana; i el grup Radiokuartet, amb un repertori tradicional d'aquí i arreu. Altres actuacions seran la de Ton Rulló i la Pegebanda,  que interpretaran temes del seu segon treball discogràfic, Menja i calla...!; els granollerins De Cara a la Pared i el seu tercer treball, A veces los dioses nos regalan cinco minutos, i un concert doble de grups residents al Cub, l'espai d'assaig musical de Roca Umbert: Base, de Granollers, i Kaire, del Figaró. 

Selecció Natural és una mostra audiovisual de deu creadors de la comarca, en què es projectaran curts, vídeos, reportatges o documentals que ha seleccionat  el granollerí Vicenç Viaplana Ventura i coorganitzat amb el CIDAG, Centre d'Investigació i Desenvolupament Audiovisual de Granollers. Sota el lema Els vallesans també sabem fer vídeos, la mostra permetrà fer una panoràmica dels darrers anys de creació audiovisual vallesana, amb la innovació com a tret comú. La projecció acabarà amb un concert de la formació barcelonina El Tio Carlos, en què participa la videojòquei granollerina Laia Ribas.

 L'entitat Amics de l'Àfrica se suma altre cop a la programació amb una mostra de la  filmografia africana actual i la projecció de quatre títols que ens acosten la realitat del continent.
La quarta Marató de Contes per a Adults, oberta a la participació de tothom, i un recital de poesia  d'El Colador, associació d'artistes multidisciplinars sorgida de l'antic col·lectiu L'Embut, completen la programació d'estiu a Roca Umbert.

Us adjuntem el programa sencer d'Obert x Vacances 2010 i una fotografia de la roda de premsa de presentació amb la presencia dels participants.