L'Arxiu Municipal de Granollers amplia el seu fons amb les donacions documentals fetes per particulars

Un acte institucional reconeix el valor de les aportacions realitzades durant el 2009

10 de Febrer 2010

 Per segon any consecutiu l'Ajuntament agraeix en un acte públic les donacions de documentació icònica, sonora i textual, de gran interès cultural, que han fet una dotzena de particulars durant l'any 2009. Unes aportacions que contribueixen a l'enriquiment del patrimoni documental de la ciutat i que s'han incorporat a l'Arxiu Municipal de Granollers. Una d'aquestes donacions, feta per l'IES Cel·lestí Bellera, obre una nova tipologia documental dins de l'arxiu, la de Fonts Orals de l’AMGr, que aplega entrevistes fetes per alumnes d'aquest institut a diversos testimonis del barri de Can Bassa. Les altres donacions -tant textuals, com icòniques- han passat a formar part dels fons i col·leccions ja existents a l'Arxiu Municipal de Granollers.

Les donacions han estat realitzades per: Toni Arrizabalaga i Èlia Montagud, Josep Buixó Roca- Umbert, Marcel·lí Camats Camats, Ramon  Barbany i Mireia Freixa, Casals Margall, Agustí Corominas, Josep Estapé Guàrdia, Lola Gadea Vila, IES Celestí Bellera, Núria Llobet Llobet, Montserrat Llobet Llobet, Joan Llobet Llobet, Jaume Llobet Llobet, Josep Pasqual Moreno Costa, Jordi Saurí Conejero, i Esteve Velilla Miralpeix. (Vegeu el document annex)
Amb aquestes aportacions es garanteix l'accés públic a material d'interès històric i cultural de persones, famílies, col·lectius, entitats, associacions, empreses i comerços de la ciutat.

L'Arxiu custodia aquest material, el classifica, el tracta i el conserva de manera adequada, posant-lo a l'abast de la ciutadania. L'horari d'atenció al públic de l'Arxiu Municipal de Granollers (c. de Sant Josep, 7. Tel. 93 842 67 37 i 93 842 67 62, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat) és, als matins, de dilluns a divendres, d'11 a 14 hores, dimecres, de 16 a 18.30 hores i altres tardes, a convenir. Per visitar l'Arxiu d'Imatges (c. de l'Olivar, 10. Tel. 93 861 19 08), cal concertar cita, prèviament. En els fons d'aquest arxiu, hi ha imatges d'entre finals del segle XIX i l'actualitat. Tots els documents tenen valor i tothom pot demanar-ne el seu ingrés a l'arxiu.