Granollers participa en la setena Conferència general d'Alcaldes per la Pau

Com a membre de l'executiva mundial, Granollers participa en la redacció del manifest de Nagasaki

25 d'Agost 2009
+

Del 7 al 10 d'agost ha tingut lloc a Nagasaki (Japó), la setena conferència mundial d'Alcaldes per la Pau, que ha comptat amb la participació de l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, en representació del municipalisme català. Després de tres dies amb intenses sessions de treball, la Conferència ha conclòs amb l'aprovació d'un manifest que ha estat elaborat conjuntament per les ciutats que formen part de l'executiva mundial.

Han participat en la 7a conferència mundial d'Alcaldes per la Pau representants de 134 ciutats i 26 organitzacions de 33 països del món. El document és el full de ruta de l'organització per als propers anys, i es fixa com a objectiu l'abolició de les armes nuclears l'any 2020 i reduir els conflictes i la violència arreu del món. El document afirma també que en aquest camí és imprescindicle “treballar urgentment cap a l'erradicació de la pobresa, de qualsevol mena de discriminació, la violència i per evitar la destrucció de l'entorn.” El document posa èmfasi especial en el paper de l'educació per la pau i en la preservació de la memòria a través de les relacions intergeneracionals.

En el decurs de la Conferència, l'alcalde ha estat nomenat com un dels vicepresidents d'Alcaldes per la Pau.

Josep Mayoral ha interveningut en un plenari de la Conferència per explicar el treball al voltant de la pau fet des de Granollers i defensant la necessitat que Mayors for Peace tingui estratègies regionals clares que complementin la seva acció més global. En aquest sentit,  Mayoral ha expressat la necessitat de construir la  xarxa d'Alcaldes per la Pau a la Mediterrània, que analitzi i afronti des de la diplomàcia municipal els conflictes que encara perviuen a l'entorn d'aquest espai.

L'alcalde també va participar en l'ofrena floral i la cerimònia commemorativa del 64è aniversari del bombardeig de Nagasaki que va tenir lloc el dia 9 d'agost, tal i com ja va fer a Hiroshima el dia 6.