El 25è aniversari del Centre de Salut Mental d'Adults se celebra amb una jornada sobre recursos sanitaris

Amb representants d'institucions i directius de programes d'atenció, seguiment i urgències d'aquest àmbit

24 de Octubre 2008

Aquest divendres, 24 d'octubre, a les 9.15 h i al Museu de Granollers (c. d'Anselm Clavé, 40-42), s'inaugurarà la jornada per celebrar el 25è aniversari de la creació del Centre de Salut Mental d'Adults a la ciutat. Des de fa uns anys, vinculat al complex assistencial Benito Menni i situat al c. de Josep Maria de Sagarra, 47.
A aquest acte inicial de la trobada, hi intervindran representants de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i la regidora de Salut Pública, Serveis Socials i Gent Gran de l'Ajuntament, Maria del Mar Sánchez.

Aquesta jornada forma part de les activitats programades a Granollers fins al 27 de novembre per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental. De manera específica, però, aproparà la història, l'evolució i l'actualitat dels recursos sanitaris d'aquest àmbit i, en concret, de l'equipament creat l'any 1983, al c. de Joan Camps i Giró. Aquell any, amb l'entrada en servei del Centre de Salut Mental, l'Ajuntament va començar a materialitzar el Pla d'assistència psiquiàtrica de la Diputació de Barcelona al Vallès Oriental. Des d'aleshores, en aquests 25 anys, moltes coses han canviat, amb el Pla director de salut mental i addiccions de la Generalitat de Catalunya, la implicació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, el Pacte de la salut i el sistema d'integració i col·laboració del Vallès Oriental.

Aquest és el programa de la Jornada:
9.30 h. Apunt històric del Centre de Salut Mental d'Adults, a càrrec d'Anna M. Palé, exregidora de Salut Pública i Serveis Socials de l'Ajuntament de Granollers. Presentació: Dra. Carme Sarri.
10 h. El Centre de Salut Mental d'Adults-Benito Menni avui: Programa de Salut Mental-Atenció Primària, a càrrec del Dr. Pere Planas; Programa de Seguiment Individualitzat, a càrrec de Marta Pi; Programa d'Urgències, a càrrec de la Dra. Meritxell Centeno; Programa d'entrenament per a famílies, a càrrec d'Anna Marín, i Programa de continuïtat de cures, a càrrec de M. Jesús Jiménez. Presentació: Dra. Blanca Navarro.
(11.30 h. Cafè)
12 h. La implicació comunitària de Benito Menni-Complex Assistencial en Salut Mental. Innovació, qualitat, productivitat i seguiment de resultats: Programa de trastorn mental sever al Vallès Oriental, a càrrec de la Dra. Blanca Navarro; Cartera de serveis en psicologia, a càrrec de la Dra. Lídia Ugas, i Indicadors de resultats en salut mental-Pla de seguiment de Benito Menni, a càrrec del Dr. Emilio Rojo. Presentació: Sílvia Cordomí.
13.15 h. Projecció del curtmetratge "Deixa'm en pau!", que pertany a la sèrie realitzada per als tallers del Programa d'entrenament per a famílies. Presentació: Mercedes Montoy.
13.45 h. Cloenda, a càrrec de representants del CATSALUT, de l'Ajuntament de Granollers i del servei de Salut Mental de Benito Menni a la ciutat.