Xerrades informatives: Solucions per a l'autoconsum i la recàrrega dels vehicles elèctrics

Es presenten dues iniciatives que poden contribuir a implantar un nou model energètic renovable, net, eficient, distribuït, participatiu i democràtic

24 de Novembre 2018
+
Cartell de l'activitat que es farà el proper dijous dia 29 a Can Jonch

Dijous 29 de novembre, a les 18.30 h, es farà a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19) una jornada, adreçada a particulars, en què es presentaran dues iniciatives diferents que poden contribuir a implantar un nou model energètic renovable, net, eficient, distribuït, participatiu i democràtic a Granollers.

D'una banda, el Col·lectiu Solar-Vallès Oriental,  moviment social creat per promoure l'alliberació de l'energia mitjançant la implementació de l'energia solar, explicarà com comprar instal·lacions solars en una única comanda, estalviant fins a un 30-40% del cost de mercat. Recentment, el govern estatal ha aprovat l’eliminació de l’anomenat “impost del sol” que gravava la producció d’energia per a consum propi a través de panells fotovoltaics. No obstant resta pendent que el petit productor d’electricitat d’origen solar pugui compensar a través de la factura elèctrica els kilowats que aporta a la xarxa com ja succeeix a diversos països d’Europa, en un mecanisme que s’anomena balanç-net.

De l'altra, l'empresa local FAGOM, instal·ladors i distribuïdors de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, exposaran quina és la infraestructura necessària per a la recàrrega d'un vehicle elèctric, a nivell particular. Aquesta empresa ha cedit un punt de càrrega per a vehicles elèctrics al carrer del Camí del Mig, al costat de Can Muntanyola, Centre de Serveis a les Empreses.

Per participar en aquestes xerrades cal inscriure's prèviament i de forma gratuïta a info@collectiu-solar.cat, T. 972 26 04 99.   

El programa previst és el següent:

18.30 h- 19.30 h. Compra i instal·lació col·lectiva de kits solars fotovoltaics per al benefici individual. A càrrec d'Albert Ferrer, del Col·lectiu Solar-Vallès Oriental. 

19.30-20 h. Infraestructura per a la recàrrega del vehicle elèctric a nivell particular, a càrrec de Ricard Molins, FAGOM.