Susanna Tavera parla de Frederica Montseny i de l'associació Dones Lliures a Can Jonch

El Centre de Cultura per la Pau acull una exposició sobre la dirigent anarquista

16 de Març 2018
+
La xerrada sobre Montseny es va fer dijous a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau
Aquest dijous Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau ha acollit la xerrada "Frederica Montseny, ministra a la rereguarda", a càrrec de la catedràtica d’història contemporània de la UB Susanna Tavera, organitzada pel CIRD, l'Arxiu Municipal i Can Jonch. La ponent ha parlat  de les aportacions de Montseny i de l'associació Dones Lliures en els convulsos temps de la Guerra Civil. L'acte s'emmarca en la programació del Dia Internacional de les Dones. 
 
Fins al dia 23 de març, Can Jonch mostra una exposició sobre la figura de F. Montseny (Madrid, 1905 - Tolosa,1994), produïda per l'Institut Català de les Dones, que explica la trajectòria d'una persona que va ser capdavantera de la lluita social i ferma defensora dels drets reproductius i sexuals de les dones. Diversos  documents de l'Arxiu Municipal (AMGr) corresponents a l'agrupació local Dones Lliures, a la qual van estar vinculades granollerines com Enrica Roca (Granollers, 1921 - Buenos Aires, 2000), activista social i política, complementarà la mostra. Dones Lliures va ser una  organització anarcosindicalista d'àmbit estatal activa d'abril de 1936 a febrer de 1939, durant la Guerra Civil espanyola. 
 
Diumenge passat es va celebrar l'acte central del Dia Internacional de les Dones amb l'assistència d'unes 150 persones. A la Porxada, les integrants de la Taula d'Igualtat de Gènere van llegir el manifest d'enguany, que posa l'accent a recuperar i fer visible la història de les dones que es van organitzar en la rereguarda de la Guerra Civil, coicidint amb la commemoració del 80è aniversari del bombardeig de Granollers.