Un espectacle poètic dedicat a M. Aurèlia Capmany obre la programació de Biblioteques de Granollers

Dimarts que ve s'obre la inscripció a les activitats per a totes les edats de Can Pedrals i Roca Umbert

14 de Setembre 2018
+
Un espectacle dedicat a Maria Aurèlia Capmany amb Carme Sansa i Jaume Mallofré encetarà la programació dimecres que ve, a les 7 a Can Pedrals
Les Biblioteques de Granollers, Can Pedrals i Roca Umbert, inicien la programació de setembre a juny. El període d'inscripció a les activitats, que són gratuïtes, comença dimarts que ve, 18 de setembre (15 h), i es pot fer de manera presencial a les biblioteques o a través del web: http://www.granollers.cat/inscripcionsbiblioteques
 
Un espectacle poètic dedicat a Maria Aurèlia Capmany amb la veu de l’actriu Carme Sansa i la música de Jaume Mallofré encetarà la programació dimecres que ve, 19 de setembre (Can Pedrals, 19 h)
 
Dins de la programació familiar, infantil i per a joves ocupen un espai destacat els contes per a famílies amb nadons i infants. A l’Hora menuda, de 0-15 mesos i de 16-36, hi participaran Toni Cuesta, Joana Moreno, Albada Blay, Anna Farrés.... I a l’Hora del conte, per a nens i nenes de més de 3 anys, vindran Mon Mas, Maria Cruz Royo Garcia i Gisela Llimona. 
  
Les històries, cançons i jocs són un bon camí per endinsar els petits en l’aprenentatge de l’anglès. Kids&Us conduirà Kids Time, per a infants d’1 a 4 anys, i el taller de cuina Little Chef , de 4 a 10. Cambridge School dinamitza Story Time, per a nens i nenes de més de 4 anys, i Crazy Quiz!, de 8 a 12. A més, Inorbis proposa un nou taller, Saturday Family Fun, dirigit a famílies amb infants de 6 a 10 anys.   
  
La proposta d’enguany del Laboratori de lletres i imatges, per a nens i nenes de més de 5 anys, ens porta al món dels llibres il·lustrats amb fotografies. La Biblioteca Roca Umbert ha ideat un espai de jocs de taula per a públic infantil i familiar, Laboratori de jocs,  que estarà obert el dissabte de 16 a 19.30 h i els períodes no lectius al llarg de l’any. La Biblioteca Can Pedrals ha programat per a principis de novembre un nou BiblioLab per a famílies amb infants de 3 a 7 anys: Conte en 360º, un planetari digital que permetrà als assistents fer un viatge pel fons marí o el curs de l’aigua. 
  
Els clubs de lectura infantils, conduïts per bibliotecàries, continuen fent propostes segons els interessos per edats. Hi ha sis clubs: per a infants de 6 a 7 anys, de 8 a 9 i de 10 a 11. Els joves d’entre 12 a 16 anys, a més dels clubs de lectura Errata i Llibrepensadors, tenen noves sessions de Debat a bat, la primera de les quals gira a l’entorn de Somni o desig. També s'ofereix, conjuntament amb el Gra, un taller de creació literària dinamitzat per l’escriptora Care Santos, Escriure’t, una activitat que forma part del projecte Etcètera. 
  
En l'apartat d'activitats adreçades a adults s'ofereixen clubs de lectura, cicles, sessions temàtiques... dinamitzats per experts en cada àmbit. El club de lectura de novel·la està conduït per Albert Rubio, lector editorial; Clàssics al dia per Ruth Vilar, de la Companyia Cos de Lletra; Català fàcil compta amb la col·laboració del Servei de Català; Llegir el teatre i Literatura i arts amb el professor de literatura Francesc Viñas; Escampant els versos amb l'activista cultural Joan Gener Barbany; Taller de pràctica filosòfica amb els professors de filosofia Mariano Fernández i Fèlix Rabal; i les conferències d'El fil de la història són impartides per l'historiador Diego Valverde. El club de lectura i cuina, Reduccions, presenta un nou cicle de tres sessions dinamitzades per Antoni Ribas Galobardes, cuiner i professor de cuina i gastronomia de l’Escola de la Dona, que farà un viatge per tres destins emblemàtics de la cultura culinària universal: la francesa, l'índia i la japonesa. La periodicitat de les trobades és mensual i les sessions duren aproximadament una hora i mitja. 
 
Per a les persones que vulguin practicar l’anglès, continuen, amb la col·laboració de Cambridge School, les Library Talks i comencen les sessions de conversa en anglès sobre literatura amb Literature and Characters, amb el suport d'Inorbis.  
 
Per a joves lectors de més de 17 anys es proposa el club de lectura Descobrint els clàssics, que es desenvolupa de manera autogestionada per crear un espai lliure de comunicació i aproximació a la literatura.
  
Dins del projecte De l’hort a la biblioteca, de promoció del patrimoni agrícola i de proximitat, es proposa una presentació i tast de l’anyada 2017 de Bier, el vi de Palou a càrrec de Pep Pou, dels Bardissots. 
  
En l'apartat d'exposicions, hi ha tres propostes. La primera és "Fiscalitat injusta, desigualtat extrema", produïda per Oxfam Intermón, sobre la desigualtat i l’augment de la pobresa en la nostra societat (del 2 al 23 d’octubre a la Biblioteca Can Pedrals). La segona commemora el centenari del naixement de Montserrat Abelló i Soler, poeta i traductora, "Visc i torno a reviure" ( del 5 al 25 de novembre a la Biblioteca Roca Umbert). La tercera mostra celebra els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic Pompeu Fabra i porta per títol "Una llengua completa" (del 17 de desembre al 7 de gener a la Biblioteca Can Pedrals). L'exposició es complementa amb la conferència "Pompeu Fabra: el lingüista excepcional i el personatge cívic", amb Jordi Manent, filòleg.