Tres joves desenvoluparan projectes innovadors per a la ciutat

La segona convocatòria del programa Agents innovadors beca Artau Bellavista, Clara Garcés i Oriol Ventura, que han de desenvolupar el seu projecte en 9 mesos

04 de Novembre 2019
+
Artau Bellavista, Clara Garcés i Oriol Ventura són els tres joves becats del programa Agents innovadors

Els programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de les necessitats detectades en el Foment de l’activitat innovadora. I aquest 2019 s’ha convocat la seva edició, amb la participació de  tres joves que rebran una beca 10.080 euros, cadascun per la dedicació de 20 hores setmanals a les seves propostes.

Artau Bellavista, Clara Garcés i Oriol Ventura són els tres joves que han aconseguit la beca i que han de desenvolupar i testar un projecte durant la seva fase de definició i posada en marxa, amb l’acompanyament de tècnics municipals. El programa es complementa amb una formació que consisteix, entre d’altres, en accions relacionades amb la creació d’empreses o la gestió i coordinació de projectes empresarials/personals, i la motivació personal i professional. El projecte s’ha de desenvolupar durant 9 mesos, de l’1 d’octubre i fins el 30 de juny de 2020 i que culminarà amb una presentació pública.

Projectes innovadors sobre: audiovisual, urbanisme i perspectiva de gènere i transició energètica

Artau Bellavista, de 23 anys, ha presentat el projecte «Posicionament de Granollers en el mercat de les indústries audiovisuals i creatives». La idea és disposar d’una radiografia actualitzada d’aquest sector a Granollers i als espais de referència situats fora de Barcelona, tenint en compte una visió de producció audiovisual convencional, àmbit digital, enginyeries, RV, 3D, videojocs, mitjans de comunicació, etc. Es pretén posicionar Granollers i les seves empreses de l’àmbit per potenciar projectes comuns i desenvolupar estratègies per aconseguir suport i finançament. L'Artau té un Grau Superior en Producció d’Audiovisuals i Espectacles a ITES, Barcelona. El tutor del projecte és el Gerent de Granollers Audiovisual, Josep Maria Codina.

Clara Garcés Ribot, de 25 anys, treballa amb el projecte «Mapa de punts conflictius i Auditoria de Qualitat Urbana des de la perspectiva de gènere». Elaborarà un mapa del barri de Can Bassa de Granollers per detectar els punts conflictius en l'àmbit de gènere, així com les zones amb més barreres arquitectòniques. Per fer-ho, caldrà valorar el camp d'estudi i fer un recull de dades quantitatives (característiques socials del veïnat). Seguidament s’hauran d’obtenir dades quantitatives, i es passarà a continuació el recull qualitatiu i d'experiències que demanarà la col·laboració veïnal. La Clara té del Grau de Geografia i Ordenació del Territori per a la UAB. Aquest projecte està tutoritzat des del servei d'Obres i Projectes, per l'arquitecta Marta Garcia i des del servei d'Igualtat de Gènere i LGTBI, per la tècnica Anna Sellarès.

El darrer projecte, de l'Oriol Ventura de 25 anys, és « Impuls de la Transició energètica als polígons industrials de Granollers». La idea és partir d’una anàlisi de la situació actual de la indústria i polígons industrials Font del Ràdium i Coll de la Manya de Granollers. A continuació, es pretén reflexionar sobre les oportunitats per a la indústria derivades de la transició energètica i de la seva normativa, amb la presentació d’un seguit de propostes d’accions adreçades al món local i de criteri pràctic, que es puguin desenvolupar mitjançant Smart Grids, i fomentant la transició energètica cap a les energies renovables i la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera. L'Oriol té el màster en Enginyeria Industrial (MUEI) per Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona – UPC. El projecte està tutoritzat pel Marc Vives, tècnic d'Empresa i Competitivitat del servei de Promoció Econòmica.

Amb aquestes tres noves persones becades ja són 7 les que hauran gaudit d'aquesta iniciativa per desenvolupar projectes innovadors.