"Show cooking" i tast de varietats locals de tomàquet, al mercat del dissabte

El lema de la jornada és "Al Vallès, el tomàquet fa olor i té gust!"

13 de Juliol 2018
+
Membres de CuinaVO cuinaran en directe a les 11 i a les 12 del matí, i tothom podrà tastar les seves receptes a base de tomàquets de varietats locals
Dissabte, 14 de juliol, en el marc del mercat del dissabte a la plaça de la Corona, els cuiners  de l'associació gastronòmica CuinaVO oferiran una mostra de cuina en viu (show cooking) i un tast de varietats locals de tomàquet.
 
Els cuiners elaboraran en directe tres receptes amb tomàquets produïts al Vallès Oriental: Cor de bou, Rosa ple, Pometa, Montserrat, Palosanto, Cicerol, Pare Benet, de penjar, nas de bruixa... que podrà tastar tothom que vulgui. Els visitants també podran fer un tast de tres tomàquets de varietats locals i un tomàquet híbrid, per comparar la qualitat d’aquests productes. Ho faran en dues sessions, a les 11 i a les 12.
 
Entrada la primavera i durant els mesos d'estiu és quan els tomàquets tenen el punt de maduració òptim per ser consumits, i també quan conserven intactes les seves vitamines i propietats nutricionals. Els impulsors de l'activitat ho reivindiquen amb el lema escollit. "Al Vallès, el tomàquet fa olor i té gust". 
 
El Consell Comarcal, que impulsa aquesta activitat amb el suport de l'Ajuntament i de la Diputació de Barcelona, treballa des de 2009 amb el productors d’horta de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona per recuperar les varietats locals del tomàquets del Vallès Oriental. Ara es proposa un show cooking amb tast de tomàquets coincidint amb el mercat del dissabte que impulsa l'Ajuntament granollerí, que aplega més d'una vintena de productors locals i ecològics de producte fresc, com ara fruita, verdura, hortalisses... i llet, formatge, pollastre, ous, embotit, pa, mel, oli, etc. de Granollers (Palou), municipis de la comarca i d'altres comarques com el Maresme o Osona.