Sant Joan: revetlles segures

El barri de Can Bassa tindrà l'única foguera popular, ja que aquest any no n'hi haurà a la Font Verda

19 de Juny 2018
+
Granollers celebra Sant Joan amb diverses revetlles als barris: l'AV Can Bassa organitza un any més la foguera popular al camp del costat del pavelló d'esports (22.30 h), una activitat que s'emmarca a les festes de Sant Joan del barri (del 16 al 24 de juny); els veïns de Ponent també celebren la revetlla, a la plaça del parc de Ponent, a partir de les 21 h (amb sopar de germanor, música i ball). L'endemà diumenge s'organitza la festa de Sant Joan al Centre Cívic Palou per part de l'AV Sant Julià. Enguany no hi haurà la revetlla popular que tradicionalment s'organitzava al barri de la Font Verda. 
 
Revetlles segures i ús dels petards amb precaució
 
Protecció Civil i Bombers recorden les recomanacions que cal seguir per tal que la celebració de la revetlla sigui segura, a l'hora d'encendre la foguera i els petards. Les fogueres hauran d'haver estat prèviament autoritzades i complir els requisits de distància respecte dels edificis, cotxes i línies elèctriques; caldrà cremar el material adequat (sobretot, fusta). A prop haurem de tenir algun mitjà per apagar el foc i assegurar-nos que en acabar queda ben extingit. Els habitatges propers, tindran finestres i balcons tancats, els tendals plegats i haurem recollit la roba estesa. Caldrà, també, que tant adults com infants manipulin i encenguin amb prudència els petards i que es llegeixin les instruccions abans de fer-ne ús, sempre respectant les distàncies de seguretat que s'hi indiquen. Si celebreu la revetlla fora del municipi, recordeu que està prohibit llençar petards a menys de 500 m de zones boscoses. 
 
 
Dijous passat, 14 de juny, un centenar d'alumnes de 5è i 6è de primària de l'escola Salvador Espriu van presenciar l'obra de teatre A foc lent de la cia. granollerina MilNotes organitzada per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat. El muntatge dona consells de seguretat als nois i noies sobre com tirar petards de cara a la revetlla.