S’estrena “Plou foc”, una òpera infantil única a tot Catalunya

L’espectacle s’inclou dins dels actes de commemoració del 80 aniversari del bombardeig i es representarà al Teatre Auditori aquest dissabte i diumenge, a les 18 h

11 d'Abril 2018
+
Imatge de la roda de premsa de presentació de "Plou foc" (Foto: Arian Botey)

«Plou Foc» és la setena producció de l’Orquestra de Cambra de Granollers i el Teatre Auditori de Granollers, un espectacle infantil i familiar creat amb l’objectiu d’acostar la música i el cant coral al públic infantil. L’obra compta amb l’estreta col·laboració de l’Associació Cultural de Granollers i la participació de Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, el Cor Petits Cantors Amics de la Unió i el Cor de l’Escola Ponent. 

L’espectacle forma part del programa d’activitats Granollers Vila Oberta a la Pau 2018 que commemora el 80 aniversari del bombardeig de la capital vallesana. Així, el projecte presenta una història sobre la guerra i els refugiats que pretén, sobretot, fer reflexionar a grans i petits entorn a aquest drama, malauradament, de plena actualitat. 

Plou foc tracta, doncs, el tema de la supervivència més bàsica, de dues ciutats en guerra i de com dos grups de nens i nenes, de bàndols oposats, aprenen a deixar les tensions de banda i, guiats per l’estima i l’amor, són capaços de sobreposar-se, d’imaginar un futur millor, allunyat de les bombes, de l’odi i la rancúnia. En definitiva, de sobreviure. 

Una òpera infantil única a tota Catalunya

Aquest dimarts s’ha presentat el projecte en roda de premsa al Teatre Auditori de Granollers de la mà del músic i compositor de l’obra, Lluís Pérez Cansell; l’autor del text, Albert Pijuan; els directors escènics, David Cuspinera i Francesca Masclans; el director musical, Josep Vila; el director-gerent del Teatre Auditori de Granollers, Carles Ribell; el director del cor de l’Escola Ponent, Antoni Garcia i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral. 

La suma de la qualitat i de la temàtica de l’obra fa del projecte una òpera infantil única a tota Catalunya. És una reflexió sobre la guerra des dels ulls dels infants, protagonitzada també per infants, que compta amb professionals de renom internacional i alhora amb la marca de ciutat de Granollers.

Josep Mayoral, alcalde de Granollers, ha animat a tothom a gaudir d’aquesta gran estrena tot destacant que, una vegada més, Granollers ha aconseguit dur a terme un projecte cultural i pedagògic amb majúscules gràcies a la suma i els recursos de tots. Mayoral ha afirmat que “aquesta és una història d’emocions amb els infants i la música com a protagonistes, que donarà inici als actes en commemoració al 80è aniversari del bombardeig a Granollers”. “Una evolució de projectes compartits, un projecte de suma que converteix el Teatre Auditori de Granollers en l’espai de la creativitat de la gent de casa i el motor d’explicació d’una història col·lectiva”. 

80 aniversari del bombardeig de Granollers

L’òpera infantil «Plou Foc», que es farà aquest dissabte i diumenge a les 18 h, és un dels dos espectacles que el Teatre Auditori de Granollers acollirà durant els mesos d’abril i maig i que s’inclouen dins de la programació de Granollers Vila Oberta a la Pau 2018. El diumenge 27 de maig, l'Orquestra de Cambra de Granollers presentarà «Música per la pau i la memòria», un concert amb cors participatius amb motiu del 80è aniversari del bombardeig de Granollers. 

Podeu trobar més informació i consultar la programació de Granollers Vila Oberta a la Pau 2018 en aquest enllaç.