A partir de l’1 de juliol es redissenyen les línies dels autobusos urbans per satisfer la demanda creixent

La Línia 1 (Can Gili-Hospital-la Torreta) retallarà el temps d'espera de 30 a 20 minuts

28 de Juny 2018
+
 A partir d'aquest juliol es produiran diversos canvis en la xarxa d'autobusos urbans de Granollers i la seva conurbació amb l'objectiu d'incrementar la puntualitat, evitar la sobreocupació d'algunes línies i afavorir que segueixi creixent el nombre de persones usuàries del transport públic. 
 
Les modificacions més destacades són:
 
En la L-1 (Can Gili-Hospital-la Torreta), que mantindrà les mateixes parades i recorregut, hi haurà un increment de la freqüència de pas a 20 minuts durant tota la jornada.
 
La L21 tindrà un recorregut més curt per tal d'incrementar la puntualitat. Abans anava de Can Mònic a Can Bassa i ara anirà de l'Hospital a Can Bassa. Aquest fet permetrà accedir de manera més directa a l'hospital des del sud de la ciutat. La cobertura fins a Can Mònic quedarà garantida amb el nou recorregut de la línia 6.
 
La L22 tindrà també un recorregut més curt. Abans anava de Bellavista a Can Bassa i ara de Bellavista fins a l'estació de tren de Granollers Centre. El trajecte des de l'estació de Granollers Centre fins a Can Bassa també es cobreix amb el nou recorregut de la línia 6.
 
Al incrementar la freqüència de pas de la L1 i coincidir en bona part amb el recorregut de la L3, ha calgut redissenyar aquesta línia, amb un nou traçat est-oest, connectant Canovelles amb el polígon del Ramassar i la Torreta. En el terme de Granollers aquesta línia tindrà una nova parada davant dels jutjats i es millorarà la comunicació amb el cementiri, el tanatori i el polígon del Ramassar, on no hi passava abans aquesta línia. Ara, amb aquest recorregut, hi haurà tres expedicions diàries (10:18, 13:18 i 15:48 h) per cobrir la demanda de persones usuàries que volen accedir en transport públic al magatzem de l'Associació el Xiprer.
 
La L4 es divideix en tres ramals, per donar millor cobertura a les urbanitzacions (Tíbel, Bellulla, Can Duran), al polígon industrial de Can Castells i el complex esportiu municipal Thalassa de Canovelles. Tots tres ramals acabaran el recorregut a la plaça Constitució de Granollers. 
 
La L6 amplia el recorregut des de l'Ajuntament de les Franqueses fins a Can Bassa, passant per l'estació de Granollers Centre. 
 
A banda dels canvis en les línies, properament es compraran cinc nous vehicles híbrids, amb un cost de 320.000 euros i un període d'amortització de 14 anys. D'aquesta manera l'any que ve tota la flota de Transgran (8 vehicles) serà ambientalment més sostenible. 
 
S'estima que amb tots aquests canvis s'incrementi el nombre de passatgers al voltant d'un 3 % i que el 2018 puguin fer servir els autobusos de Granollers i la seva conurbació més d'1,2 milions de viatgers. 
 
Tota la informació sobre els canvis en les línies es pot consultar a www.transgran.cat i l'app de Transgran.