Participa a la 7a edició del Voluntariat Educatiu

Cada curs una mitjana de 100 persones col·labora en diferents centres educatius de la ciutat

03 de Octubre 2018
+
Aquest curs 2018/19 serà el setè del projecte de Voluntariat Educatiu a les escoles i instituts de Granollers

Aquest curs 2018/19 serà el setè del projecte de Voluntariat Educatiu a les escoles i instituts de Granollers. La iniciativa, iniciada el curs 2012-2013, promou que persones voluntàries dediquin part del seu temps a donar suport (logístic i pedagògic) a les escoles bressol, centres educatius d’educació infantil, primària i secundària, el centre d’educació especial i l’escola d’adults.

Al llarg d’aquests sis anys, més de cinc-centes persones s’han interessat en aquest programa i cada curs hi ha hagut una mitjana de 100 persones col·laborant en diferents centres educatius de la ciutat. Els voluntaris poden escollir entre un ampli ventall en la franja d’edats dels alumnes i d’activitats. Poden col·laborar en l’acompanyament en el procés lector, en les sortides i excursions, a fer suport en activitats artístiques, a l’hort, en la renovació de llibres i a la biblioteca, ajudant en l’adaptació escolar dels més petits a l’inici de curs i moltes més activitats.

A excepció de l’adaptació escolar d’inici de curs, la resta d’activitats s’inicien a l’octubre i acaben al maig o inicis de juny. Cada voluntari o voluntària acorda amb el centre educatiu la seva disponibilitat d’horaris i preferència d’activitats a l’hora de concretar la seva col·laboració.

El projecte del Voluntariat Educatiu va iniciar-se el curs 2012-13 impulsat pel CEM, el Consell Escolar Municipal. Des del curs 2017/18, aquest projecte el gestiona l’entitat Rella de mestres i professors jubilats amb el suport del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Granollers.

Fes-te voluntari/ària

Totes les persones interessades a participar en aquest projecte es poden inscriure en aquest enllaç o adreçant-se al Punt de voluntariat de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (Carrer del rec, 19. Telèfon 93 842 68 34).

Al Punt de Voluntariat, a més, hi podreu trobar diverses crides actives d’entitats d’àmbits diversos que busquen persones solidàries que vulguin dedicar un temps a la transformació i millora de la societat. A la pàgina web www.granollers.cat/voluntariat s’hi pot consultar les crides actives. També es pot visitar el Punt de Voluntariat (dimarts d’11 a 13 h i dijous de 18 a 20 h) per conèixer les diferents opcions i rebre orientació per escollir el projecte més idoni per a cada persona.