Nova edició del curs de conducció d'autobús adreçat a dones

L'any passat ja es va fer una edició d'aquest curs. Tres de les vuit participants ja estan treballant a l'empresa Sagalés

03 de Febrer 2020
+
La Montserrat és una de les participants de l'edició 2019 del curs. Treballa a Sagalés des del passat octubre

L'Ajuntament de Granollers tornarà a oferir aquest 2020 un curs gratuït de conducció d’autobús (Carnet D + CAP viatgers) adreçat exclusivament a dones que visquin a Granollers, amb una durada de 197 hores (155 hores + 42 hores de pràctiques en empresa). La iniciativa vol contribuir a la igualtat de gènere i d’oportunitats al món laboral en un àmbit, el de la conducció d'autobusos, on la presència de la dona és minoritària. En aquesta edició, a més, es torna a col·laborar amb l'empresa Sagalés que es compromet a la contractació mínima d’un 60% de les dones participants que finalitzin amb èxit aquesta formació.

Hi ha 8 places disponibles per a aquesta formació i les interessades a participar-hi han d'adreçar-se al Servei Local d’Ocupació, a la Masia Tres Torres (c. de les Tres Torres, 18-20, tel. 93 861 13 90 - feinagm@ajuntament.granollers.cat / www.granollers.cat/ocupacioempresa/pontsalafeina). Aquesta formació està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, en el marc del projecte Treball als barris.

Per al curs que es va iniciar el mes de març de 2019, i pel que també hi havia un total de 8 places, es van presentar 18 sol·licituds. Per a la selecció de les participants es van fer proves psicotècniques, les mateixes que fa l'empresa Sagalés al seu personal, i també es va tenir en compte les característiques i situació socioeconòmica de les participants. Les 8 participants seleccionades van fer formació teòrica a l'aula, a l'Autoescola APEC, i van fer pràctiques a Sagalés dissenyades per fer suport i acompanyament a les persones conductores. No es condueixen autobusos perquè les participants encara no disposen del carnet corresponent. Així que hi aprenen rutes, itineraris, tarifes, bitllets, trànsit, obertura i tancament de portes en la parada, atenció al viatger...

De les 8 participants, 5 ja han acabat amb èxit la formació. 3 d'elles ja estan treballant a l'empresa Sagalés, una està pendent d'entrar-hi a treballar i una altra ha tornat a treballar al seu sector laboral anterior. Les altres tres participants estan pendents de presentar-se a algun examen ja que per superar al curs han de passar amb èxit quatre exàmens: Carnet D + Pistes + Circulació + CAP viatgers. En alguns casos, la demora en la presentació dels exàmens de la DGT ha fet endarrerir el procés però està previst que al mes de febrer totes elles superin el curs i puguin incorporar-se també a treballar a Sagalés.