L'artista Lluís Estopiñan dona una obra al Museu de Granollers

"Disclosed Memory _009" forma part d'una sèrie que parla de la nostra memòria i identitat

17 de Novembre 2016
+
La regidora de Cultura, Mireia López; l'alcalde, Josep Mayoral; l'artista, Lluís Estopiñan i la responsable del Museu Glòria Fusté, aquest migdia a l'acte de donació.
Aquest migdia s'ha fet a la sala de Comissió de Govern de l'Ajuntament de Granollers la signatura del conveni de donació d'una obra fotogràfica de l'artista granollerí Lluís Estopiñan al Museu de Granollers. 
 
La col·lecció d'art contemporani del Museu incorpora així Disclosed Memory _009, 2015-2016, una cianotípia sobre capsa de cartró de dimensions 32,5 x 42,5, que s'afegeix a les tres obres de la mateixa sèrie adquirides pel Museu aquest mateix any.
 
Disclosed Memory  (Memòria desclosa) és un projecte que gira al voltant del poder evocador de les fotografies de temps passats, de l'emoció que contenen i també de la seva fragilitat física, i que estableix un paral·lelisme amb la nostra pròpia memòria. Tal com ha explicat el mateix artista, l'obra forma part d'una sèrie "molt important per mi, que parla de la nostra memòria i la nostra identitat"; en aquests moments peces d'aquest projecte s'exposen a la Galeria Visions de Barcelona, el Royal Albert Hall de Londres, al Festival Noviembre Foto de Buenos Aires i ben aviat, al Museu Abelló de Mollet.    
 
Lluís Estopiñan i Canals (Mollet del Vallès, 1958), establert a Granollers des de 1987, ha desenvolupat un llenguatge propi i amb  maduresa. Artista recurrent a fires nacionals i internacionals (ha exposat a Catalunya i la resta de l'Estat, França, Alemanya, Itàlia, Portugal, Brasil, Mèxic, Cuba), la seva activitat es vincula estretament a l'activitat cultural de Granollers. Centrat en la pintura des de 1980, mai no hi ha deixat d'experimentar i l'ha alternada amb la fotografia, el gravat i les instal·lacions artístiques. 
 
 Disclosed Memory_009 s'afegeix a la resta d'obres de l'artista integrades a la col·lecció d'art contemporani del Museu, vuit en total. L'any 2012 Lluís Estopiñan va protagonitzar, al costat de Manel Batlle, una mostra a la Sala Ciutat centrada en el diàleg entre pintura, fotografia i escultura. El 2013 l'autor va donar al Museu l'obra Interval temporal 6 exposada en aquesta mateixa mostra del Centre Cultural.