L'alcalde rep el Consell dels Infants en l'audiència anual per fer balanç del curs

Aquest any els membres del consell han adaptat el funcionament de l'òrgan de representació per fer-lo més proper als infants

15 de Juny 2016
+
Els membres del consell, representants municipals i tècniques d'Educació, en l'exposició que conduïa a la Sala de Plens

 

Ahir dimarts va tenir lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament l'audiència que cada any fa l'alcalde al Consell dels Infants. 

El Consell dels Infants és un consell sectorial, creat l'any 2001, que té per objectiu donar als nois i noies un paper protagonista per tal d’aconseguir que les actuacions que es porten a terme a la ciutat tinguin en compte les seves opinions, suggeriments i necessitats. Està constituït per alumnes de 5è i 6è de les 16 escoles públiques i concertades i es reuneix un cop al mes. 

Una exposició de fotografies, de reflexions dels infants i d'elements relacionats amb la tasca del consell conduïa fins a la Sala de Plens, on alcalde i regidors van celebrar la trobada que, un cop l'any, serveix per fer balanç de les accions del curs, que han girat al voltant de tres àmbits: participació en la benvinguda als Reis d'Orient i en la visita del patge Gregori a les escoles; la Declaració dels infants refugiats desapareguts, redactada conjuntament amb el Consell de Cooperació; i l'adaptació del consell per fer-lo un òrgan apte per a infants. La manera de llegir l'acta, els càrrecs dins del consell, el control d'assistència, el ritme de treball o més pes decisori dels seus components, són alguns dels canvis introduïts en la manera de funcionar aquest any. 

Laura Pascual,  del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) i del Grup de Recerca en Pedagogia Social (GPS) de la Universitat de Barcelona, va agrair la possibilitat de comptar amb el consell en el projecte d’investigació “Els consells d'infants i el CNIAC. Noves formes de participació política i cívica dels nens i les nenes de Catalunya”. 

L'audiència va acabar amb un torn de paraules del públic, la intervenció dels representants municipals i l'anunci, per part dels nois i noies, dels temes que volen treballar de cara al futur: participació a les festes populars (Carnaval, Sant Jordi...); pobresa; mobilitat, accessibilitat, civisme i medi ambient.  Els membres del consell van demanar més difusió de l'audiència i de la tasca del Consell dels Infants, més temps a l'escola per a la reflexió i que es creï un consell d'adolescents perquè quan passen a secundària puguin seguir participant en el disseny  de la ciutat.

De cara al curs 2016/17, es renovaran la meitat dels membres (els nois i noies que passen a secundària) i durant el primer trimestre començaran les reunions periòdiques de treball.