L'Ajuntament inverteix gairebé 355.000 € per condicionar el Parc Municipal Torras Villà

Es renovarà l'enllumenat, es construirà una nova àrea de jocs infantils i dues àrees de pícnic, entre d'altres.

05 de Novembre 2017
+
Vista aèria del Parc Municipal Torras Villà
Aquesta setmana han començat algunes de les actuacions previstes al Parc Municipal Torras Villà que milloraran notablement els serveis i l'aspecte d'aquest gran espai verd de 21.260 m2 que compta amb més d'un centenar d'arbres d'espècies diferents. Es tracta del parc més antic de la ciutat, ja que es va bastir fa més de quaranta anys. 
 
D'una banda, es construirà una nova àrea de jocs infantils, similar a l'estructura de troncs que hi ha al parc del Lledoner, on hi havia l'antiga pista circular de patinatge. També es creen dues àrees de pícnic, una a prop de la caseta dels jardiners, a tocar del carrer d'Agustí Vinyamata, i l'altra a prop de la nova àrea de jocs, amb 8 taules de fusta en total. Dues d'aquestes taules tindran només un banc, de manera que la pugui fer servir una persona amb cadira de rodes. També es substituiran alguns bancs i papereres. 
 
A més, es construiran dos lavabos públics a la caseta dels jardiners, que podran donar servei a entitats, escoles, etc. que organitzin activitats al parc. També es renovarà el tancat de l'àrea d'esbarjo per a gossos, per un de reixat amb doble porta d'entrada.
 
Pel que fa a jardineria es substituiran 8 oms que tenien risc de fractura de branques, per 21 arbres nous. Es plantaran mèlies, sofores, lledoners, koelreuteries i liquidàmbars, entre altres, i es replantaran parterres de gespa (464 m2) alhora que s'instal·larà reg per aspersió en aquesta gespa.
 
El nou enllumenat del parc permetrà un estalvi energètic d'un 85 %
A més, a partir de mitjan novembre i durant un termini aproximat d'uns dos mesos, s'adequarà la instal·lació d'enllumenat públic del parc, que millorarà els nivells lumínics i contribuirà a l'estalvi energètic. Així, es substituiran totes les llumeneres, tant de globus com projectors, per noves de tecnologia Led, un total de 77 punts de llum. Els nivells de llum s'adequaran i es diferenciaran en funció de si es tracta d'un camí principal o secundari, de la zona d'amfiteatre o de la zona d'esbarjo de gossos. A més, s'habilita un sistema "intel·ligent" de telecontrol per ser accionat remotament alhora que servirà per parametritzar el consum energètic. Amb aquesta actuació s'aconseguirà un estalvi energètic aproximat d'un 85%, ja que no només disminuirà la potència instal·lada actualment de 15,1 kW a només 5,7 kW, si no que també s'ajustaran els nivells lumínics per zones i franges horàries. La renovació d'aquest enllumenat té un pressupost total de 179.130,89 euros IVA inclòs i la portarà a terme l'empresa SECE adjudicatària del manteniment de l'enllumenat públic. 
La inversió total de la intervenció al parc és de 354.130,89 euros, IVA inclòs.