L'Adoberia proposa activitats divulgatives per donar a conèixer l'ofici d'adober i l'època medieval

Aquest cap de setmana es fa un taller de lletres gòtiques capitals

19 de Setembre 2018
+
Les adoberies històriques, conferència a càrrec d'Antoni Ylla. Dimarts 24 d'abril 2018.

L’Adoberia dona continuïtat al cicle d’activitats a l'entorn d'aquest conjunt arqueològic i centre d'interpretació històrica del Granollers medieval. Les propostes, iniciades al mes d'abril, s'han reprès després de les vacances d'estiu amb un taller d'astronomia per a famílies celebrat el passat dissabte. Aquest cap de setmana hi ha una nova cita a l'Adoberia amb un taller de lletres gòtiques capitals que es darà en dues sessions (cal inscripció prèvia i pagar el material). Fins a finals d'any hi haurà quatre activitats més, totes elles gratuïtes que inclouen propostes per a tots els públics amb l'objectiu d'explicar i apropar el patrimoni i la història de Granollers a la ciutadania.

L'Adoberia

L'antiga adoberia dels Ginebreda i un important tram de la muralla medieval de Granollers formen un destacat conjunt arqueològic, eix del centre d'interpretació històrica. Un espai per conèixer i difondre el creixement i la transformació del Granollers medieval, caracteritzat per un ampli recinte emmurallat, un seguit d'oficis i activitats productives, entre les quals destaquen les relacionades amb la pell, i un mercat potent i diversificat. Aquest espai patrimonial, a més d'explicar l'adoberia per si mateixa, permet donar a conèixer el creixement i la transformació del Granollers medieval. Alhora, permet endegar un programa de difusió a través d'itineraris guiats, exposicions i activitats per explicar i apropar el patrimoni i la història de Granollers.

Podeu trobar més informació a: www.museugranollers.org

Properes activitats de l'Adoberia

Dissabte 22 i diumenge 23 de setembre

Taller de lletres gòtiques capitals (Gothica Textura Quadrata), 

Amb materials i tècniques de l’època, a càrrec de Núria Albalat, tallista, restauradora i professora d’arts plàstiques. 

Dissabte 22, de 18 a 20 h, preparació i inici del treball.

Diumenge 23, d’11 a 13 h, finalització del treball.

Preu segons material: 3 € amb material bàsic (paper apergaminat i pigments) o 10€ amb pergamí autèntic. Adults i joves. 

Cal inscripció prèvia

 

Dissabte 20 d’octubre, 11 h

Taller de jocs de taula ambientats en època medieval, a càrrec d’Homoludicus. 

Taller per a famílies i joves, a partir de 12 anys, d’iniciació a diversos jocs de taula ambientats en època medieval (Carcassonne, Cidadelas, Catan, Agricola… o d’altres)

Activitat gratuïta. Aforament limitat.

 

Dijous 22 de novembre, 19.30 h

Conferència “La bruixeria al Vallès i al Maresme”, a càrrec de Ramon Coll Monteagudo, arqueòleg.

A les comarques del Vallès i del Maresme abunden els testimonis sobre bruixeria (llegendes, tradicions, fets documentat), malgrat tot, hi ha poca bibliografia sobre el tema. De la mà d’un expert, descobrirem els secrets que s’amaguen darrera les llegendes i la història de bruixes al Vallès i al Maresme.

Activitat gratuïta. Aforament limitat.

 

Dissabte 1 de desembre, 18 h

Activitat familiar Concert de música antiga del Renaixement, a càrrec d’estudiants de l’Escola Municipal de Música Josep M. Ruera.

Activitat gratuïta. Aforament limitat.

 

Diumenge 16 de desembre, 11 h

Taller de dibuix per a famílies, amb infants de 6 a 12 anys. 

Dibuixem la ciutat medieval, a càrrec d’Imma Ortega, arquitecta i professora de dibuix.

Com era la ciutat emmurallada? En tenim alguna idea però no pas massa precisa. Amb la informació que disposem, i sobre una plantilla amb la silueta de les muralles i els carrers i places principals, hi dibuixarem les cases de la ciutat del s. XVI, un cop construïda la Porxada.

Activitat gratuïta. Aforament limitat.