La tercera edició de la VallèsBot serà virtual

Del 27 al 31 de maig es proposen reptes de programació relacionats amb la diversitat funcional

21 de Maig 2020
+

La tercera edició de la VallèsBot, que s'havia de celebrar el proper 27 de maig al parc del Congost, proposa una alternativa virtual per donar resposta a les inquietuds d'alumnat i docents.

Aquest projecte tecnològic i de robòtica s'adapta així a la situació excepcional que estem vivint proposant un seguit de reptes als 26 centres educatius de primària i secundària de Granollers, Canovelles, la Roca del Vallès i les Franqueses del Vallès que participen en aquesta edició. La proposta també s'obre a la resta de centres educatius que hi vulguin participar.

 Així, seguint el lema d'enguany "Un món per a tothom", l'alumnat podrà resoldre reptes de programació relacionats amb la diversitat funcional amb tecnologies diverses i amb diferents nivells de dificultat. Tots els reptes estan basats en simulacions o aplicacions en línia per tal que els participants no necessitin cap material de robòtica a casa. Només cal escollir la categoria i el nivell. Els i les alumnes poden participar en totes les categories i nivells que vulguin.

 Els reptes proposats estan dividits en 7 categories, d'acord amb la tecnologia proposada: Scratch, Beebot, Microbit, Lego EV3, Arduino, Disseny 3D i Appinventor. S'hi pot participar del 27 al 31 de maig, que és la data límit per enviar el projecte als docents responsables de l’activitat. Posteriorment, cada centre rebrà les valoracions dels projectes presentats.

 Podeu trobar més informació sobre aquesta edició virtual de la VallèsBot i dels reptes proposats a partir del 27 de maig a www.vallesbot.cat

 

El projecte VallèsBot

Aquest projecte va néixer el curs 2017/2018 del treball en xarxa entre professors, centres educatius, Ajuntaments i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental I. Es tracta d’una activitat intermunicipal per la implementació dels coneixements de la robòtica i el pensament computacional tot donant solucions a reptes quotidians del nostre entorn més proper. A diferència d’altres projectes de vocació i cultura tecnològica, la VallèsBot no és competitiva i es fa en horari lectiu, fet pel qual tot l’alumnat pren part de la proposta i aprèn amb la construcció i programació de robots.

 En la primera edició, 800 alumnes de 32 grups de 17 centres educatius de primària i secundària de Granollers, Canovelles i la Roca del Vallès van presentar a la VallèsBot les seves solucions tecnològiques per resoldre problemes de mobilitat fent servir la robòtica. En la segona edició hi van participar un miler d'alumnes de 22 centres educatius de Granollers, Canovelles, la Roca del Vallès i les Franqueses del Vallès, i el tema central va ser la millora dels parcs.

En aquesta tercer edició, en format virtual, s'hi han sumat 26 centres educatius de primària i secundària. 15 dels centres participants són de Granollers, 6 són de Canovelles, 4 són de la Roca del Vallès i 1 és de les Franqueses del Vallès:

 - Escola Ferrer i Guàrdia (Granollers)

- Escola Turó de Can Gili (Granollers)

- Escola Joan Solans (Granollers)

- Escola Lledoner (Granollers)

- Escola Mestres Montaña (Granollers)

- Escola Municipal Salvador Llobet (Granollers)

- Escola Pereanton (Granollers)

- Escola Ponent (Granollers)

- Escola Salvador Espriu (Granollers)

- Escola Educem (Granollers)

- Escola Pia de Granollers

- Col·legi L'Estel (Granollers)

- Institut Carles Vallbona (Granollers)

- Institut Escola Municipal del Treball (Granollers)

- Institut Marta Estrada (Granollers)

- Escola Congost (Canovelles)

- Escola Jacint Verdaguer (Canovelles)

- Escola Joan Miró (Canovelles)

- Escola Quatre Vents (Canovelles)

- Institut Bellulla (Canovelles)

- Institut Domus d'Olivet (Canovelles)

- Escola La Torreta (la Roca del Vallès)

- Escola Mogent (la Roca del Vallès)

- Escola Pilar Mestres (la Roca del Vallès)

- Escola Santa Agnès de Malanyanes (la Roca del Vallès)

- Escola Bellavista-Joan Camps (les Franqueses del Vallès)