La periodista Glòria Serra parla de salut mental des de l'experiència personal

La xerrada tindrà lloc a l'Espai Gralla el dilluns 11 de juny a les 7 de la tarda

04 de Juny 2018
+
La periodista Glòria Serra parlarà sobre salut mental a l'Espai Gralla, el dilluns 11 de juny.
El dilluns 11 de juny la periodista Glòria Serra parlarà, a la xerrada "T'atreveixes a parlar de salut mental?'",  de la invisibilitat social que pateixen les persones amb algun trastorn mental (Llibreria La Gralla, 19 h).
 
La ponent no és especialista en salut mental, però sí que pot transmetre el testimoni com a persona que ha patit l'estigma d’aquesta malaltia al seu entorn. La periodista posarà l'accent en la soledat que sent la persona que sofreix un trastorn que un de cada quatre persones patiran al llarg de la vida. L'activitat l'organitza la Taula de Salut Mental. 
 
Glòria Serra és llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i treballa en diferents mitjans de comunicació des de fa més de 30 anys; va iniciar la carrera professional als informatius de Ràdio Barcelona (Cadena SER). En l’àmbit televisiu, va començar a TVE Catalunya. Entre el 1999 i el 2001 va copresentar, al costat de Josep Cuní, el debat L'aventura quotidiana a Televisió de Catalunya. Des de 2011 dirigeix i presenta l’espai Equipo de Investigación (La Sexta), tasca que compagina amb la participació en tertúlies radiofòniques com ara El Móna RAC1.
 
El passat mes d'abril, el Ple municipal aprovava l'adhesió al Pla Local Antiestigma (PLA) dissenyat per la Taula de Salut Mental de Granollers per lluitar contra l'estigma per raó de salut mental. La xerrada s'emmarca en les accions derivades d'un pla redactat per col·lectius de persones afectades de trastorns mentals, familiars i serveis assistencials i municipals.
 
El PLA es proposa canviar actituds i comportaments en relació amb les persones amb trastorn mental, reduir els nivells d'estigma i discriminació, apoderar la  persona que ha patit un trastorn mental com a garant del canvi social i millorar els indicadors d'inclusió social en aquest àmbit.