La ballarina Roser López Espinosa presenta "Hand to hand" al Centre d'Arts en Moviment

L'espectacle, estrenat a Holanda on es va comptar entre les 10 millors coreografies de 2015 segons els Dans Publiekprijs (premis del públic a la millor coreografia de l'any), és un duet de dansa contemporània en forma de combat de judo

23 de Novembre 2016
+
"Hand to hand", foto de de Tristán Pérez-Martín
Aquest divendres, 25 de novembre, a les 21 h, el nou Centre d'Arts en Moviment de Roca Umbert acollirà l'espectacle Hand to hand, un ballet singular en forma de combat de judo, creat per Roser López Espinosa, artista nascuda a Granollers (1980) i que s'ha format a Amsterdam com a ballarina i coreògrafa. A Catalunya, Roser López Espinosa ha treballat amb Àngels Margarit / Cia Mudances, Cesc Gelabert, el cineasta Isaki Lacuesta i el director de teatre Iago Pericot, entre d'altres.
Hand to hand és una peça creada per a la prestigiosa companyia holandesa Conny Janssens Danst (Danslokaal 2) en co-producció amb Dansateliers, a Rotterdam.
L'entrada és gratuïta, si bé cal fer incripció prèvia a www.rocaumbert.cat (l'aforament és limitat). 
 
Roser López Espinosa és, juntament amb el coreògraf Jordi Cortés, assessora del Centre d'Arts en Moviment, el nou equipament de Roca Umbert Fàbrica de les Arts dedicat a la creació en les disciplines de teatre, dansa i circ. Actualment té en gira internacional dos espectacles més: Lowland i Novembre. És professora a l'Institut del Teatre a Barcelona i imparteix classes arreu del món. 
 
La creadora ha dit del seu espectacle: "Hand to hand és un duet de dansa contemporània en forma de combat de judo. Vaig voler jugar amb les semblances que hi ha entre la dansa contemporània que jo faig i les arts marcials. A més a més em va semblar paradoxal que el judo és una art de combat i alhora hi ha molta intimitat entre els oponents, perquè estan en contacte molt proper per fer caure l'oponent; de fet hi ha agafades que en un primer moment semblen abraçades. Això em va portar a pensar en una dansa en parella. Així que vaig decidir fer un giny i posar-hi un toc d'humor, combinant una aproximació al judo amb la meva pròpia versió del Llac dels cignes, que és un dels grans ballets de la història amb una música impressionant."