Granollers ultima el repartiment de les targetes moneder per garantir la continuïtat de les beques menjador

Els serveis socials municipals estan treballant amb els col·lectius més vulnerables prevenint i vetllant per les noves necessitats que es plantegen en la situació de confinament

26 de Març 2020
+
Targetes moneder que s'estan repartint a les famílies amb infants que gaudeixen de beques menjador
Avui dijous s'acabaran de repartir a domicili les targetes moneder que ha emès la Generalitat de Catalunya per garantir la continuïtat de les beques menjador a prop de 1.500 alumnes vulnerables de Granollers. Les targetes van arribar dilluns al Consell Comarcal del Vallès Oriental i, a continuació, personal de Serveis Socials de l'Ajuntament les va assignar a cada alumne. Alhora, un segon equip, ha anat trucant les 820 famílies beneficiàries per explicar el funcionament d'aquesta targeta, de manera que quan es porta a domicili, no s'exposa a la persona que les reparteix. Aquest repartiment l'està fent personal de Serveis socials i d'altres serveis municipals que s'han prestat voluntaris. Cada targeta té un saldo de 40 euros, import que correspon a quatre euros per infant i dia, per cobrir els àpats des que es van tancar les escoles. Les targetes s'ha de fer servir per comprar menjar i es poden utilitzar en qualsevol botiga de queviures. Si l'estat d'alarma s'allarga, la Generalitat recarregarà automàticament el saldo de la targeta. 
Per a qualsevol incidència relacionada amb aquestes targetes podeu trucar al telèfon 93 842 66 65.   
Increment del Servei d'Atenció a Domicili i repartiment de lots de menjar a persones vulnerables
 
D'altra banda, els Serveis Socials municipals estan fent seguiment telefònic a famílies vulnerables i gent gran, en aquesta situació de confinament. Pel que fa al servei de teleassistència, s'estan produint altes del servei, especialment a causa de la situació que estem vivint. En lloc d'instal·lar-los els aparells de teleassistència a les llars, se'ls ofereix el servei a través d'una línia 900. Les teleassistències cofinançades per l'Ajuntament de Granollers són aproximadament unes 1.400.
 
A més també s'estan atenent les 42 noves peticions del servei d'àpats a domicili a persones que no eren usuàries de serveis socials però que per raó de la seva situació actual han demanat el servei.
Tant amb el servei d'ajut a domicili com amb el d'àpats s'ha pogut donar resposta a les persones usuàries que anaven abans als centres de dia, ara tancats.
 
D'altra banda, cada dilluns es reparteixen lots de menjar a domicili a persones vulnerables que no es poden desplaçar al magatzem del Xiprer i/o que no tenen recursos. De moment ja s'han lliurat una trentena d'aquests lots, que preparen personal voluntari del Xiprer i que reparteixen personal municipal. D'altra banda Creu Roja també està subministrant menjar precuinat a persones que ho necessiten i es poden desplaçar a buscar-lo. D'aquesta manera s'estan atenent a les persones més vulnerables, després que el menjador social del Xiprer ha hagut de tancar perquè la major part dels seu personal voluntari eren, per la seva edat, persones de risc en aquesta situació de pandèmia. 
 
En aquesta emergència que estem vivint, des dels serveis socials municipals també s'està trucant a totes les dones registrades en el Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD), per continuar fent-ne atenció i seguiment.
 
La regidora M. del Mar Sánchez assegura que "l'equip de serveis socials està treballant per prevenir i vetllar les noves necessitats que van sorgint en aquesta situació excepcional que estem vivint".
 
 Una vuitantena de persones de l'Ajuntament fent tasques de voluntariat
 
Vuitanta treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Granollers s'han prestat per fer tasques adreçades a les persones que més ho necessiten i a distribuir equips i béns bàsics necessaris en la situació d’alarma en què ens trobem. La iniciativa s’adreçava, preferentment, al personal de l’Ajuntament que no podia teletreballar, perquè les funcions pròpies del seu lloc de treball no ho permetien; però, també s'hi han apuntat persones que, tot i estan treballant des de casa, volien col·laborar voluntàriament en aquesta iniciativa. El Punt del Voluntariat és qui coordina tot el personal, que disposa de les mesures de protecció corresponents.
Tots ells estan fent tasques essencials com transports de materials, fer la compra a gent gran que ha demanat ajut perquè viu sola, distribució de les targetes moneder de beques menjador, o trucades telefòniques, entre d'altres.