Granollers participa en un concurs que premia el reciclatge de vidre

Es demana la col·laboració ciutadana per augmentar-ne la recollida i aconseguir el premi final

06 de Novembre 2017
+

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre, en col·laboració amb dotze ajuntaments catalans, entre els quals hi ha l’Ajuntament de Granollers, ha posat en marxa El Contenidor d’Or, un concurs que premia el compromís de la ciutadania amb el reciclatge de vidre.

La iniciativa té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre (és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant) en els municipis participants a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.

La competició va començar l’1 de novembre i s’allargarà fins al 30 d’abril de 2018. Durant aquest període, cada mes es quantificaran els residus de vidre que es reciclen en cada municipi participant i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Es tracta que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre, i la que aconsegueixi l’increment més gran, per sobre de la resta de participants, serà la guanyadora.

Els municipis que concursen són: Badalona, el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Premis mensuals i un gran guanyador final

Cada mes, el municipi que més augmenti, en percentatge, el vidre reciclat aconseguirà El Contenidor d’Or, el trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat en reconeixement del compromís En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat.de tots els veïns amb el reciclatge del vidre.

L’actualitat de la competició es podrà seguir a través de la pàgina web elcontenidordor.cat, on, a més de consultar el rànquing i conèixer mensualment el municipi guanyador, es podran llegir els detalls del concurs i els motius per reciclar els envasos de vidre.

Dades del reciclatge de vidre a Granollers

L’any passat es van reciclar a Granollers un total de 879.941 quilos d’envasos de vidre, fet que suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 14,62 kg. En total, a Granollers hi ha instal·lats 182 contenidors per als residus d’envasos de vidre, la qual cosa representa una mitjana de 331 habitants per contenidor. 

 novembre de 2016desembre de 2016gener de 2017febrer de 2017març de 2017abril de 2017
Taxa mensual de reciclatge de vidre (kg/habitant)  0,74 1,67 1,41 1,29 1,32 0,67