Granollers incorpora dos nous desfibril·ladors en equipaments esportius

La ciutat disposa de  31 desfibril·ladors, 19 dels quals estan en equipaments públics

06 de Gener 2019
+
Desfibril·lador al Camp de futbol de la Font Verda

Des d'aquesta setmana Granollers té dos nous desfibril·ladors situats a al Camp de futbol de la Font Verda i a les Pistes d'Atletisme. Amb l'instal·lació d'aquests nous dipositius la ciutat disposa ja d'un total de 31 desfibril·ladors, 19 dels quals es troben en equipaments públics. A Granollers la instal·lació de desfibril·ladors va començar el 2014, fora de l'àmbit sanitari, i ha anat acompanyada d'un ampli pla de formació especialment destinat a policies locals, conserges d'equipaments, etc. però també s’ha fet formació a la ciutadania en general.

L'Ajuntament, que finança majoritàriament aquests aparells, amb subvencions puntuals de la Diputació de Barcelona, anirà ampliant el nombre de desfibril·ladors en funció de la disponibilitat pressupostària.

S’estima que les possibilitats de sobreviure en cas d’un atac de cor disminueixen un 10% per cada minut que passa sense assistència mèdica adequada, el que fa que sigui encara més important una ràpida actuació. 

Podeu consultar tots els desfibril·ladors, tant en equipaments públics com en privats, en aquest enllaç en format dades obertes. En aquest apartat trobareu tots els desfibril·ladors que hi ha en equipaments esportius.  

Més informació a www.granollers.cat/desfibril·ladors