Granollers estrena un festival de tardor de jocs

Hi haurà activitats del 2 al 8 d'octubre, entre les quals un mercat amb carpes per jugar, botigues, etc. que es farà dissabte a la carretera

28 de Setembre 2017
+
Entre la plaça Corona i el Museu de Granollers es podrà jugar a diferents jocs de taula el proper dissabte dia 7
Aquest mes d'octubre s'afegeix una nova proposta lúdica a la ciutat: Jugatú, festival de tardor de jocs. Té el seu origen en el JugarxJugar que se celebra dins la Fira de l'Ascensió des de fa onze anys, amb gran èxit de públic i on els jocs de taula tenen tot el protagonisme. 
 
La presentació del nou festival tindrà lloc el proper 2 d'octubre, a les 17.30 hores, al Centre Cultural de Granollers, on Jordi Deulofeu pronunciarà la conferència "Jugar a l'escola" i Toni Serradesanferm presentarà el Joc de Granollers. Després es podrà visitar l'exposició "Cinc mil anys jugant" que romandrà oberta fins al 14 d'octubre. 
 
Amb la idea de fomentar la participació, les dues biblioteques de Granollers, Can Pedrals i Roca Umbert, programaran tallers de joc per a grans i petits (dimarts 3 d'octubre). A més, per tal que el joc sigui una eina més de la tasca docent, les escoles que ho sol·licitin a través de la guia de recursos de la web de l'Ajuntament podran gaudir de visites guiades (amb sessió de jocs inclosa) a l'exposició "Cinc mil anys jugant".
 
El plat fort serà el Mercat de jocs de dissabte 7 d'octubre al carrer Anselm Clavé (des de la plaça de la Corona fins al Museu de Granollers), entre les 11 h i les 21 h. Hi haurà carpes per jugar, editorials, clubs, autors i botigues. 
 
El festival Jugatú es proposa afavorir també el talent i la creativitat en el món del joc de taula, oferint espais i activitats als autors novells que vulguin mostrar els seus prototips al públic i als editors de jocs.
 
La programació s'acabarà el proper diumenge 8 d'octubre a la nau Dents de Serra de Roca Umbert, on es faran durant tot el dia campionats dels jocs següents: Blood Bowl, Bolt Action, Carcassonne, Catan, Cub de rubik, Guerra de mitos, Imperial Assault, Infinnity, Magic (Legacy, Modern, Standard i Vintage), Pokemon JCC, Seven wonders i Warhammer 40.000. En la mateixa nau hi haurà una ludoteca oberta d'11 h a 17 h.