Granollers estrena al setembre el primer grau mitjà de futbol de la comarca

El nou cicle d’ensenyaments esportius en la modalitat de futbol compta amb el suport de l’Ajuntament de Granollers

20 de Juliol 2018
+
El cicle s'impartirà al Centre Vallès i al camp de futbol de la Font Verda

El proper curs 2018/2019 Granollers tindrà un nou cicle de formació professional d’ensenyaments esportius en la modalitat de futbol, el primer de la comarca. La iniciativa s’ha presentat aquest dimarts al migdia en roda de premsa al Centre Vallès. Albert Puigdollers i Alberto Manga, exjugadors de futbol i entrenadors, són els impulsors d’aquest nou grau mitjà que compta amb el suport de l’Ajuntament de Granollers.

El regidor d’Educació, Frances Arolas, ha destacat que «la formació professional és un dels eixos estratègics del govern de la ciutat i sempre que hi ha ocasió, com en aquest cas gràcies a una iniciativa professional, hi insistim ja que hi ha una mancança de places a la ciutat». Aquest nou cicle amplia, doncs, l’oferta i alhora posa en valor la vessant educativa de l’esport. El regidor d’Esports, Álvaro Ferrer, ha afirmat que «si volem que els valors arribin als nens és imprescindible formar als entrenadors».

Aquest és justament l’objectiu dels impulsors del projecte. Alberto Manga ha explicat que el seu objectiu és «oferir una oferta educativa no existent i ser un referent pels clubs. Volem formar entrenadors i persones». Albert Puigdollers ha afegit que «creiem que és una bona oportunitat per la ciutat. Som d’aquí i ens sentim d’aquí».

Justament, l’alcalde Josep Mayoral ha destacat que Manga i Puigdollers hagin triat Granollers, la seva ciutat, per tirar endavant aquest nou projecte. Mayoral també ha parlat del nou cicle com una oportunitat per a la ciutat ja que és la primera experiència a Granollers de formació professional vinculada a l’activitat física i «algun dia aconseguirem tenir un grau en la seva varietat més àmplia de les activitats físiques i esportives. Aquest un dels nostres objectius i aquest nou cicle ens permet enfortir aquesta reivindicació».

Un nou cicle mitjà però amb l’objectiu d’anar més enllà

El proper curs començarà aquest nou cicle d’ensenyaments esportius en la modalitat de futbol, el primer de la comarca i es preveu que ho faci amb un grup d’una trentena d’alumnes. S’impartirà al Centre Vallès i també al camp de futbol de la Font Verda. Oferirà formació teòrica i pràctica per a exercir professionalment com a entrenador de futbol i els alumnes que superin el curs obtindran els dos primers nivells d’entrenador de la Federació de Futbol. 

El grau mitjà neix amb l’objectiu ser ser una alternativa formativa al Batxillerat per als alumnes que han acabat d’ESO i els seus impulsors volen, en un futur, complementar-lo amb un grau superior que pugui donar accés als estudis universitaris. Les matrícules per al proper curs ja estan obertes.

1.600 alumnes de cicles formatius al proper curs

Per al proper curs 2018-2019, uns 1.000 alumnes han fet la preinscripció per a cicles formatius de grau mitjà i uns 600 ho han fet pels de grau superior. Així doncs, uns 1.600 alumnes cursaran estudis de formació professional a Granollers amb una oferta molt similar a la del curs anterior però amb alguns canvis. L'EMT deixa d'impartir el segon curs de Dietètica i Nutrició i impartirà el segon curs de Xarxes d’Aigua i continua amb el 3x2 de Disseny i Producció de la Fabricació Mecànica. L'institut Carles Vallbona adapta el CFGS (Cicle Formatiu de Grau Superior) d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa a la ciberseguretat i Arsènic farà el segon curs del CFGS en Tècniques d'Actuació Teatral. A més, al Centre Vallès se seguiran ofertant els PFI-PTT per a joves sense l'ESO (programes de formació i inserció en la modalitat de pla de transició al treball) en els perfils d'auxiliar de ventes, fabricació mecànica i hoteleria, així com el curs d'imatge i so.